İş Dünyasından Afrin Harekatına Destek

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkan Yardımcısı Fatih Güreş başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

İş Dünyasından Afrin Harekatına Destek
Yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1144 no’lu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Aralık ayı Kat’i Mizan ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu’nu sunmak üzere kürsüye gelen Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu tarafından okunmasının ardından oylanarak, meclis üyeleri tarafından tasdik edildi. Yönetim Kurulu’nun aylık faaliyetleri ile ilgili bilgi vermek üzere kürsüye gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Afrin ve Zeytindalı harekâtları ile bölgedeki terör örgütlerini temizlemek için zor koşullarda canla başla mücadele eden kahraman Mehmetçiklerimizin destekçisiyiz ve dua ediyoruz. Şehit olan kahraman askerlerimize, hain saldırıda Kilis ve Reyhanlı’da şehit düşen sivillerimize Rabbimden rahmet; milletimize baş sağlığı diliyorum. İnşallah terör örgütleri bölgeden temizlenecek ve bölgenin asıl sahibi olan kardeşlerimiz huzur içerisinde barış ve kardeşliğin gücü ile yaşayacak. Rabbim Türk Silahlı Kuvvetlerimize güç versin, onların yardımcısı olsun. Bütçe meclisimizden sonra verimli bir ayı geride bıraktık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımızla birlikte Özbekistan seyahatimiz oldu. Başkent Taşkent’te İş Forumuna katıldık ve akabinde devlet ricalini ziyaret ettik. Başbakan Aripov ve yetkililerle dış ticaretimizin artırılması noktasında yol haritamızı ve işbirliği fırsatlarımızı konuştuk. Kardeş coğrafyalarda sorunları en yüksek düzeyde azaltmak ve ekonomiye taşımak istiyoruz. İnşallah alternatif Pazar konusunda çalışmalarımızı devam ettirecek ve bölgede daha sık bulunacağız” dedi.



“Arabuluculuğu önemsiyoruz”

Arabulucuğu önemsediğinden bahseden Kösemusul, “İşçi-işveren arasında uzlaşma yöntemi olarak daha evvel de bahsettiğim Arabuluculuk Sistemi ile ilgili Başsavcımız Lütfi Dursun’un Odamızda bir programı oldu ve iş dünyamızı bilgilendirdi, kendilerine teşekkür ediyorum. Mahkeme süreçlerinde hak ve zaman kaybından kaynaklı mağduriyetlerin giderilmesine büyük oranda katkı verecek bu sistem ile mahkemelerin yükleri de azalmış olacak. SATSO olarak işçi-işveren diyaloğuna destek verecek bir Avrupa Birliği projemizi de yaptık onun da çalışmaları hızla devam ediyor. Ay içerisinde Valimizi, Milletvekillerimizi, Büyükşehir Belediye Başkanımızı programlarımız vesilesiyle Odamızda misafir ettik. Milletvekillerimiz Recep Uncuoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Ali İhsan Yavuz ve Mustafa İsen ile bir araya gelerek Sakarya’mızın sanayi geleceğini, organize sanayi ve organize ticaret bölgelerini istişare ettik. Yakın ilgi ve destekleri, iş dünyamıza karşı hissettirdikleri güven duygusu için Sn. Vekillerimize çok teşekkür ediyorum. İş dünyamızın sorunları ve taleplerini dikkate alarak, Sakarya’mızın potansiyelini harekete geçirerek milli üretimler ve otomotiv şehri olmak hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum.

“Girişimcilikte bin 250 kişiye eğitim”

Girişimcilik eğitimlerinde bin 250 kişiye eğitim verildiğini belirten Başkan Kösemusul, “Ülkemizin ve bölgemizin en büyük sorunlarından olan istihdamın arttırılması ve ekonomik kalkınma konularında fayda sağlayıcı projeler içerisinde yer almak ilk amaçlarımızdan biridir. Bu kapsamda İŞKUR İl Müdürümüzle 2018 yılı Girişimcilik Eğitimleri için protokolümüzü yeniledik. Her yıl bin kişi olan sayımızı bu yıl 1250 kişiye çıkardık. Sakarya’mızda patent başvurularında da artış var. 2013 yılında 79 olan başvuru sayısı 2017’de 142’ye yükselmiş. Yani son 4 yılda yaklaşık 2 kat artmış. 2016’da bu rakam 135. İnşallah bu veriler daha da iyi olacak. Eğitime, istihdama, arge ve inovasyona, tasarım ve markalaşmaya daha çok önem vereceğiz. Sn. Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğinde de Sakarya’mız için son rakam ilave 21 bin 600 kişi oldu. Geçtiğimiz yıla oranla yaklaşık yüzde 20’lik bir yükseliş var. Kadın ve genç istihdamında da memnuniyet verici rakamlar var. Yüzde 32 seviyesinde yükselişlerle kadınlarda 7 bin 165, gençlerde 9 bin 608 kişi işe yerleştirilmiş. İŞKUR Müdürümüze ve şehrimiz iş dünyasına teşekkür ediyorum. Sn. Cumhurbaşkanımızın 2018 yılı için çağrısı ilave iki istihdam sağlamak. Yeni kümelenme projelerinde ve yatırımlarda istihdama ihtiyacımız hep olacak. Sakarya’mızın bu ihtiyaca en yüksek oranda cevap vermesini ve işsizlik oranlarını daha da aşağı seviyelere çekebilmemizi sağlamamız gerekiyor. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak eğitim programları ve projelerine ciddi mesai harcamaya, İŞKUR başta olmak üzere paydaş kurumlarımıza destek vermeye devam edeceğiz.
Kaynak: İHA