Hakkari'de Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Tevcih Töreni

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, şehit ailesiyle gaziye ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’nı takdim etti.

Hakkari'de Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Tevcih Töreni
Hakkari Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından orduevinde düzenlenen törene Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Tayanç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, 23. Dönem Hakkari Milletvekili A. Muttalip Özbek, Hakkari Barosu Başkanı Av. Zeydin Kaya, vali yardımcıları Bekir Abacı ve M. Nurullah Karaman, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü H. Salih Kaya ile kurum amirleri, şehit ve gazi aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehit aileleri ve gazilere yönelik mesajının okunmasıyla devam etti.

Burada bir konuşma yapan Vali Cüneyit Orhan Toprak, “İşte bunlar Türk milletinin kahraman evlatlarıdır. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, gazimizi bir kez daha kutluyorum. Çok kıymetli madalyayı burada şehit ailemize ve gazimize takdim edeceğiz. Diyarbakır Sur’da 5 Şubat 2016 yılında terör örgütünün kendini de gömdüğü hendek operasyonları neticesinde kahramanca çatışan Teğmen Abdulselam Özatak kardeşimiz de şehit olmuştu. Bu kardeşimiz Diyarbakır Cezaevinde görevli olmasına rağmen kendi arkadaşlarının yaralanması ve şehit olması üzerine kendi isteği ile özel harekat timinde görev talep etmiş. Çıkan çatışmada 5 arkadaşı ile birlikte yaralanmış ve kendisi burada şehit olmuştur. Kendisinin önünde saygıyla eğiliyorum ve Allah’tan rahmet diliyorum. Gazi alan Veysi Kahraman kardeşimiz de, 15 Temmuz 2016’da hain darbe girişimine her onurlu Türk vatandaşı gibi o anda refleks göstermiş ve o anda Genelkurmay Başkanlığı önündeki hainlere göstermiş olduğu mücadelede çocuğu ile birlikte gazi olmuştur. Bu iki kardeşimizi ulvi amaçlar doğrultusunda canlarını ortaya koymuşlar, birisi şehit olmuş diğer kardeşimiz de gazilik mertebesine ulaşmıştır” dedi.

Şehit ve gazi aileleri ise, kendisine verilen madalyadan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere ilgililere teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA