Gırgır Çizerine 1 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Dava

Kapatılan Mizah dergisi Gırgır'ın çizeri Seyfi Şahin hakkında, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçunu işlediği iddiasıyla 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kapatılan Mizah dergisi Gırgır'ın çizeri Seyfi Şahin hakkında, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçunu işlediği iddiasıyla 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Gırgır mizah dergisinin çizeri Seyfi Şahin'in sosyal medya hesaplarından dini değerlere yönelik hakaretamiz ve aşağılayıcı yazılar paylaştığı iddiasıyla yapılan suç duyurusu kapsamında başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Şahin'in Facebook ve Twitter hesabından 2016 ve 2017 yılında farklı tarihlerde yaptığı çok sayıda paylaşımına yer verildi.

Şüpheli Şahin'in sosyal medyada hesaplarından yazdıkları ile dini değerleri alenen aşağıladığının anlaşıldığı belirtilen iddianamede, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 6 aydan bir yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Hazırlanan iddianame gönderildiği Bakırköy 25. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Şahin'in yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

- Şikayet dilekçesinden

Şikayetçi Ali Emre Bukağılı'nın avukatı aracılığıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu şikayet dilekçesinde, karikatürist olan şüpheli Seyfi Şahin'in kapatılan Gırgır Mizah dergisinde dini değerlere yönelik hakaretamiz sözler içeren bir karikatür yayınlaması nedeniyle hakkında Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne ceza davası açıldığı hatırlatılmıştı.

Şüpheli Şahin'in Facebook ve Twitter hesaplarından da ayrıca çok sayıda suç teşkil eden hukuka aykırı paylaşım yaptığı savunulan dilekçede, şüphelinin paylaşımlarıyla dini değerlere, inançlı insanlara, Türk milletine ve hükümete yönelik alenen hakeret içeren, alaycı, aşağılayıcı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik edici, şiddet ve nefret söylemleri içeren yazılar paylaştığı ileri sürülmüştü.

Dilekçede bu kapsamda Seyfi Şahin hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama", "hakaret" gibi suçlardan cezalandırılması talep edilmişti.
Kaynak: AA