FETÖ'den Tutuklu Adliye İmamına 8 Yıl Hapis Cezası

FETÖ/PDY’den tutuklu Gebze adliyesinin mahrem imamı olduğu iddia edilen Dursun Çalışkan ile eski okul müdürü Halit Memiş bugün hakim karşına çıktı. Sanık Dursun Çalışkan 8 yıl 9 ay ceza aldı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcıllığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Gebze Adliyesi mahrem imamı olduğu iddia edilen Dursun Çalışkan 8 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Bugün hakim karşısına çıkan Çalışkan savunmasında, "Ben bir iş adamıyım benim bir çok bankayla işlerim oluyor. Bank Asya’da toplamda sadece 350 bin lira kadar hareket olmuştur. Bu işlemlerin olduğu hesaplar ise çek hesaplarıdır. Diğer bankalarda ise toplamda 6 milyon hareket vardır. U.S. adlı tanık benim sürekli olarak adliyeye gidip geldiğimi belirtti fakat benim iş yerim adliyeye yakın ve mobilya bilirkişisiyim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Aynı zamanda GESİAD üyesi olmakla suçlanan Dursun Çalışkan, GESİAD toplantılara katılma sebebinin ticari gereklilik olduğundan bahsederken, 2012 yılında GESİAD’dan ayrıldığını belirtti.

Çalışkan, savunmasının ardından beraatini istedi. Mahkeme ise tutukluluk halinin devamına ve 8 yıl 9 ay hapsine karar verdi.

Yine 18 aydır tutuklu bulunan ve mahrem imam olmakla suçlanan eski Değirmendere Cengiz Topel İlköğretim Okul Müdürü Halit Memiş de hakim karşısına çıkarıldı. Duruşmada dinlenilen tanık Sedat Elbistan, Halit Memiş’i tanımadığını söyledi.

Tanığın dinlenmesinin ardından savunmasını yapan Memiş ise, "Tanığı sadece doktor olarak tanıyorum ve bir kaç kez sohbetlerde gördüm onun dışında tanımıyorum sadece biliyorum" dedi.

Sanığın savunmasının ardından mahkeme Halis Memiş’in tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Kaynak: İHA