Dolmuşta Darp Edilen İşitme Engelli Karakolda Güvenlik Kamerasına Böyle Yakalandı

Adana’da toplu taşıma aracında çıkartılan gürültü nedeniyle tartışıp yumruk attığı kişiler tarafından dövülen işitme engelli Agit Acun’un dayak yediği kişilerden birinin cüzdanından polis merkezi önünde 282 lira parayı çaldığı iddia edildi. Ahmet Günsel’in annesi Kezban Günsel, engelli gencin oğlunun cüzdanındaki 282 lira parayı çaldığını iddia edip şikayetçi oldu.

Dolmuşta Darp Edilen İşitme Engelli Karakolda Güvenlik Kamerasına Böyle Yakalandı
Olay, 11 Ocak Perşembe günü saat 21.45 sıralarında, Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi Gazipaşa Bulvarı’nda meydana geldi. Bir tekstil firmasında işçi olarak çalışan işitme engelli Agit Acun, izin alıp hastaneye gitti. Hastane çıkışı evine gitmek için toplu taşıma aracına binen Acun, arka koltukta oturan 5 kişi yüksek sesle konuşunca rahatsız olup arkasına dönerek el işareti yaptı. Ancak şahısların "tamam sessiz olacağız" demesine rağmen Agit Acun el hareketi yaparak uyarıya devam etmesi üzerine şahıslardan biri "önüne dön" der gibi omuzuna dokundu. Bunun üzerine Agit Acun şahıslardan Ahmet Günsel’e (21) yumruk attı. Bu yumruk üzerine kavga başladı.

Ahmet Günsel ve arkadaşları Çağrı Can Çay (21) ve Ahmet Bedir (20) Agit Acun’u dövmeye başladı.

İsmail Kaçmaz ve diğer arkadaşları ise kavgayı ayırmaya çalıştı. Bir süre sonra iki arkadaş diğer 3 kişiyi toplu taşıma aracından indirip olay yerinden uzaklaştırdı.

"Ahmet Günsel’in düşen cüzdanı Agit Acun’a verildi"

Zanlılar toplu taşıma aracından ayrıldıktan sonra vatandaşlar Agit Acun’a yardım etti. Bir kişi yere düşen cüzdanı bulup Agit Acun’un olduğunu düşünerek ona verdi. Acun ise cüzdanı alıp cebine koyup daha sonra şikayetçi olmak için polis merkezine gitti. Acun’un şikayeti üzerine onu darp ettiği ileri sürülen 4 kişi yakalandı. Yakalanan 4 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İsmail Kaçmaz isimli genç Acun’a bir tokat bile atmamasına rağmen hatta kavgayı aralamasına rağmen tutuklandı. Geçtiğimiz günlerde ise savcı olayla ilgili iddianame hazırlayarak 4 zanlı hakkında 4.5 yıl hapis istemiyle dava açtı. İsmail Kaçmaz ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 14 Şubat tarihinde ilk duruşma olacak.

"Polis merkezinde cüzdandan 282 lira çaldı"

Bu arada Acun’a toplu taşıma aracında kendisine verilen cüzdanın ise Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat 3. sınıf öğrencisi Ahmet Günsel’e ait olduğu ortaya çıktı. Ayrıca Acun’un aldığı cüzdanı polis merkezine girmeden önce kontrol ettiği ve içinde Günsel’in devletten aldığı burstan kalan 282 lirayı aldığı öğrenildi. Acun’un cüzdandan parayı çalması ise saniye saniye görüntülendi. Acun parayı aldıktan sonra cüzdanı polise teslim ediyor. Daha sonrada polis merkezine girip ifade veriyor.

"Af için oğlumu döveceklermiş 100 bin lira para vercekmişiz"

Anne Kezban Günsel, talihsiz bir olay yaşandığını belirterek, "Böyle olmasını ben de istemezdim. Mağdur olduğunu bilseydi benim çocuğum zaten kesinlikle böyle bir şey yapmazdı. Evlerine gittik özür dilemeye, dedik ki hastane masrafları neyse verelim ve bu işi tatlıya bağlayalım. Bize dediler ki ’olmaz önce elini, ayağını kıracağız ve medyaya vereceğiz’ üstüne birde ablamdan 100 bin lira para talep etmişler. Böyle olmasını istemezdim, isteseydim evlerine kadar gitmezdim. Elini değil ayağını öpeyim dedim annesine ama yanaşmadılar" dedi.

Günsel, yeni görüntülere ulaştıklarının altını çizerek şöyle devam etti:

"Meğer benim çocuğumun cüzdanını çalmış. Karakolda polisler dağılınca kenara geçiyor ve devletin oğluma yatırdığı 280 lira burs parasını cüzdan içerisinden çıkartıp çalıyor. Çaldıktan sonra boş cüzdanı karakola teslim ediyor biz de şikayetçi olduk. Kulağında kulaklık varmış arkadaşıyla da biraz yüksek sesle konuşuyormuş, bu kişi arkasını dönüp çocuğuma sus işareti yapmış ama oğlum anlamamış. Sonra kalkmış ilk yumruğu oğluma o atmış, mağdur olduğunu oğlum nereden bilsin yumruğu yeyince o da kalkmış ona vurmuş. Ben gerçekten böyle olmasını istemezdim ama oldu yani bütün dünyayı ayağa kaldırdılar vicdan yaptılar. Arabanın içinde 10 kişi var hiç kimse rahatsız olmuyor ama o rahatsız oluyor duymadan nasıl rahatsız oluyor ben bunu anlayamadım. Ben oğlumun arkasındayım ve hakkını arıyorum şuan da çocuğum tutuklu ve Şubat ayının 14’ünde mahkemesi var. Fiziksel bir mağduru yok yani duymayan biri de arkasını dönüp, dönüp çocuğumu rahatsız etmez. Bütün büyüklerimden rica ediyorum lütfen bu olayı göz önünde bulundursunlar."
Kaynak: İHA