Dengbejlerden Mehmetçik'e Destek

Muş'ta dengbejler, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e destek için Kürtçe türküler seslendirdi Yerel Sanatçılar Derneği Başkanı Bakan: 'Afrin'deki askerlerimize destek olmak amacıyla türküler söyledik. Allah askerlerimize yardım etsin. Biz dengbejlerimizle bu kadar destek verebiliyoruz. Başka zaman farklı ihtiyaçlar olursa ona da hazırız'

İBRAHİM YALDIZ - Muş'ta Kürt sözlü edebiyatının temelini oluşturan dengbejler, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere destek için Kürtçe türküler söyledi.

Yerel Sanatçılar Derneğindeki dengbejler, Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik harekata katılan Mehmetçik için Kürtçe türküler seslendirdi.

Dengbejlerin türkülerinde, "Hazreti Hızır'ın eli askerlerimizin üstünde olsun", "Allah ordumuza yardım etsin", "Allah Afrin'deki askerlerimize kuvvet versin, karşısında kafirler duramasın", "Başımız Recep Tayyip Erdoğan fakir ve fukaranın ümididir" ve "İnsanlarımızın içine kim nifak koyuyorsa Allah evini yıksın" ifadeleri yer aldı.

- "Allah askerlerimize yardım etsin"

Dernek Başkanı Mehmet Emin Bakan, AA muhabirine, dengbejliğin Kürt kültür ve edebiyatında çok önemli yere sahip olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde tanınmış Muşlu dengbejlerle bir araya geldiklerini anlatan Bakan, şöyle konuştu:

"Afrin'deki askerlerimize destek olmak amacıyla türküler söyledik. Allah askerlerimize yardım etsin. Biz dengbejlerimizle bu kadar destek verebiliyoruz. Başka zaman farklı ihtiyaçlar olursa ona da hazırız. 70 yıldır Amerika bu proje üzerinde çalışıyor. Bu proje dünyayı İslamsızlaştırma projesidir. Bu proje büyük İsrail devletini kurmaktır. Onlar için önemli olan Türkçe ve Kürtçe konuşmak değildir. Allah fırsat vermesin. Bizler var olduğumuz müddetçe bu tür olaylara izin vermeyiz. Onlar bu emellerine ulaşamayacaklar."

Dengbejlerden Fikret Aktaş ise "Afrin'deki askerlerimiz için bir araya geldik. Askerlerimize operasyonda Allah yardım etsin. Hazreti Hızır'ın eli askerlerimizin üstünde olsun." dedi.

Dengbejler Mehmet Salih ve Ahmet Hasan Çalkan da Kürtçe türküler seslendirdi.
Kaynak: AA