CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran Açıklaması

'Varsa yoksa ağızlarında ÖSO. Neredeyse TSK'nin bütün başarısını bile ÖSO'ya yazacaklar. Ancak AKP'yi hepimiz tanıyoruz. ÖSO'yu bu kadar pofpofluyorlarsa mutlaka ileriye dönük bir hesapları vardır'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Varsa yoksa ağızlarında ÖSO. Neredeyse TSK'nın bütün başarısını bile ÖSO’ya yazacaklar. Ancak AKP'yi hepimiz tanıyoruz. ÖSO'yu bu kadar pofpofluyorlarsa mutlaka ileriye dönük bir hesapları vardır." ifadesini kullandı.

Cankurtaran, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ÖSO'yu Kuvayımilliye'ye benzetmesinin Kuvayımilliye'ye bir hakaret olduğunu belirtti.

Kuvayımilliye'nin Türk milletinin içinden çıkan, hiçbir yabancı devlete dayanmayan bir direniş hareketi olduğunu vurgulayan Cankurtaran, "Erdoğan'ın açıklamaları ortada. ÖSO’nun bir ABD ve AKP ürünü olduğu ortada iken nasıl ÖSO'yu Kuvayımilliye'ye benzetirsin. O durumda biri kalkıp 'Kuvayımilliye'yi de mi ABD kurdu?' dese ne cevap vereceksin? Erdoğan, sözlerinin nereye varacağını bilmeden ağzına geleni söylüyor." değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin muhalefet olarak ÖSO’yla ilgili haklı uyarılarda bulunduğunu, buna karşın AK Parti'nin aşırı alınganlık gösterdiğini belirten Cankurtaran, şunları kaydetti:

"Varsa yoksa ağızlarında ÖSO. Neredeyse TSK'nin bütün başarısını bile ÖSO'ya yazacaklar. Ancak AKP'yi hepimiz tanıyoruz. ÖSO’yu bu kadar pofpofluyorlarsa mutlaka ileriye dönük bir hesapları vardır. Dünün FETÖ hayranları bugün ÖSO hayranı oldu. Geçmişte biz FETÖ'yle ilgili uyarıda bulunduğumuzda bizi suçlayanlar yine aynı argümanlarla suçluyorlar. Tarih tekerrürden ibaret derler ama umarım ÖSO'da FETÖ gibi başımıza bela olmaz."

Kaynak: AA