Canını Kurtaran Arkadaşını Öldüren Sanığa İlk Celsede Müebbet Hapis

Çengelköy’de alkol aldıktan sonra düştüğü denizden çıkmasına yardımcı olan arkadaşını aralarında çıkan tartışma sonucu bıçaklayarak öldüren sanık, yargılandığı davanın ilk celsesinde müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

Çengelköy sahilinde alkol aldıktan sonra denize düşen ve denizden çıkmasına yardımcı olan arkadaşlarından Murat Küçükerman’ı aralarında çıkan tartışma sonucu bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Cengizhan Toprak’ın müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Anadolu 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Cengizhan Toprak cezaevinden getirilirken, hayatını kaybeden Murat Küçükerman’ın ailesi ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

“Bıçağı rastgele salladım”

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Cengizhan Toprak, suçu kasıtlı işlemediğini belirterek, “Murat, bir anda elini arkasında atınca bir şey çıkaracağını düşündüğümden masanın üzerinde bulunan bıçağı aldım. Rastgele salladım, değdiğini bile anlamadım. Ondan sonra maktülün olay yerinden ayrılıp evine gittiğini düşündüm. Taksicilere maktülü sordum, hararetli bir şekilde taksi sorduğunu söylediler. ‘Bir şey var mı?’ diye sordum, ‘Yok’ dediler. Ben de taksiye bindim, olay yerinden kaçmadım” dedi.

“Oğlumun kimseye zararı yoktu”

Bunun üzerine Murat Küçükerman’ın annesi Aysel Küçükerman, “Oğlum çok iyi bir çocuktu, kimseye zararı yoktu. Uyuşturucu kullanmadığı gibi akli dengesi de yerindeydi. Gayet normal ve iyi birisidir. Sanık, doğru söylemiyor. Çocuğum çok duygusaldı, yıllar önce kız arkadaşı ondan ayrıldığı için üzüntü yaşamıştı. İçine kapanmıştı, dışarıdaki hiç kimse ile kavga etmemiştir. Sanıktan şikayetçiyim” diyerek sanığın cezalandırılmasını istedi.

Sanığa ilk celsede müebbet hapis

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Cengizhan Toprak’ın “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmederek, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Çengelköy’de 10 Kasım 2017 tarihinde gece saatlerinde şüpheli Cengizhan Toprak’ın maktül Murat Küçükerman’ın da aralarında bulunduğu arkadaşları ile iskelede alkol aldıkları anlatılmıştı. İddianamede, şüphelinin alkolün etkisiyle dengesini kaybederek denize düştüğü belirtilirken,birlikte alkol alanların hep birlikte şüpheliyi denizden çıkardıkları kaydedilmişti.

Şüpheli Cengizhan Toprak’ın maktül Murat Küçükerman’dan taksi çağırmasını istediği, maktülün şüpheliye "banane git kendin çağır" diye karşılık vermesi üzerine maktül ile şüpheli arasında tartışma başladığının kaydedildiği iddianamede, şüphelinin cebinden çıkardığı bıçağı maktüle doğru salladığı ve bıçağı maktülün göğüs kısmına sapladığı belirtilmişti.

Maktül Murat Küçükerman’ın taksiye binerek hastaneye gittiği ancak hastanede vefat ettiğinin anlatıldığı iddianamede, şüpheli Cengizhan Toprak’ın, “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis ile cezalandırılması talep edilmişti.
Kaynak: İHA