Can Dostları Sahiplenilmeyi Bekliyor

Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi, sahipsiz, hasta ve yaralı can dostlarına kol kanat geriyor. Sadece 2017 yılında 4 bine yakın girişin yapıldığı merkezde hayvanlar tıbbî müdahalelerle sağlıklarına kavuşurken, bazıları da yeni yuva sahibi oluyor.

Can Dostları Sahiplenilmeyi Bekliyor
Nilüfer Belediyesi’nin 2003 yılında hayata geçirdiği Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi, can dostlarımıza kucak açmaya devam ediyor. Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi, bünyesinde bulundurduğu ameliyathane, röntgen ve muayene odaları, laboratuvar, doğum locaları, kuduz müşahede ve karantina bölümleri, kedi ve yavru bölümleri, kedi yeni doğan üniteleri, kaloriferli kafes bölümleri ve sahiplendirme bölümleriyle tam teşekküllü bir tesis. 7 bin 500 metrekarelik alan üzerine kurulu merkezde, sokak hayvanları için poliklinik ve veteriner hekimlik hizmetlerinin yanı sıra bakım, beslenme ve barınma ihtiyaçları da karşılanıyor. Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde can dostların bulunduğu alanlar her gün temizlenerek, hijyenik ortamda yaşamları sağlanıyor. Merkeze gelen can dostları genel sağlık kontrollerinden sonra kısırlaştırılıyor, ardından bazıları sahiplendiriliyor, bazıları da doğal yaşama alanlarına geri salınıyor.

2017 yılı boyunca 2 bin 323 sahipsiz köpek ile bin 554 sahipsiz kedinin giriş yaptığı Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde bin 378 can dostu kısırlaştırılarak doğal yaşama alanına salındı. Bin 514 hayvanın sahiplendirildiği merkezde, 991 can dostuna cerrahi operasyon yapılırken, 947 tanesi de tedavi gördü.

Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne kedi sahiplenmek için gelen Aygün Akşan Yüce isimli hayvansever, herkesi can dostları sahiplenmeye davet etti. Merkezden daha önce de bir kedi sahiplendiğini ifade eden Yüce, “Bugün de ikinci kedimi sahiplendim. Bir sürü sahipsiz hayvanın bizim şefkatimize ihtiyacı varken, pet shoplardan hayvan satın almayı doğru bulmuyorum” dedi.

Tatil günlerinde Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne gelerek çocuklarına hayvan sevgisini aşılamak istediklerini belirten Tarkan Altuniğne ise, “Bu tesisi sık sık ziyaret ediyoruz. Bu sayede çocuğumuza da hayvan sevgisini küçük yaştan itibaren aşılamış oluyoruz. Sokak hayvanlarının bizim yardımımıza ihtiyaçları olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Veteriner İşleri Müdürü Fikriye Eker, sokakta bulunan hayatını idame ettiremeyecek şekilde güçten düşmüş, yaralı ve hasta can dostlarının bakımlarını ve tedavilerini gerçekleştirerek, sağlıklarına kavuşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kısırlaştırılan sokak hayvanlarının bazılarının sahiplenildiğini, bazılarının da doğal hayat alanlarına geri salındıklarını belirten Eker, bu işlemin ardından can dostların takibinin yapılmaya devam ettiğini anlattı.

Nilüfer’deki gönüllü hayvanseverlerle birlikte ortak çalışmalara imza attıklarını söyleyen Eker, “Gerek vatandaşların ihbarları, gerekse ekiplerimizin yaptığı taramalarda sağlıklarını yitirmiş sokak hayvanları, tam teşekküllü tesisimize gelerek her türlü bakım ve ihtiyaçları yapılıyor. Can dostların sağlıklarına kavuşması için her türlü imkan ve ünitelerimiz mevcut” dedi.

Tüm Bursalıları Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret etmeye davet eden Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fikriye Eker, “2016 yılında bin 378 kedi ve köpek sahiplendirdik. 2017 yılında bin 514 can dost sahiplenildi. Hedefimiz, daha çok can dostumuzu yeni yuvalarına kavuşturabilmek. Vatandaşlarımızı, tesisimizi ziyaret etmeleri için bekliyoruz. Dileyen herkes, hafta içi 10.00-16.00, hafta sonu da 10.00-14.00 saatleri arasında tesisimize gelerek hem ziyaret edebilir, hem de bir can dostumuzu sahiplenebilir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA