'Bölgesel Kalkınma Ve Üniversiteler Çalıştayı'

Üniversitelerin bulundukları bölgenin gelişimine katkıda bulunmasını desteklemek amacıyla 'Bölgesel Kalkınma ve Üniversiteler Çalıştayı' düzenlenecek.

Üniversitelerin bulundukları bölgenin gelişimine katkıda bulunmasını desteklemek amacıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın katılımıyla "Bölgesel Kalkınma ve Üniversiteler Çalıştayı" yapılacak.

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre Kurul, Kalkınma Bakanlığı ile çalışmalar yürüterek, üniversitelerin bulundukları bölgenin gelişimine bölgesel aktörler olarak katkıda bulunmasına destek veriyor.

Bu kapsamda, Saraç'ın katılımıyla, Konya'daki Necmettin Erbakan Üniversitesinde "Bölgesel Kalkınma ve Üniversiteler Çalıştayı" düzenlenecek.

Çalıştaya, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü ve KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİKOP) Dönem Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, bölgedeki 12 ÜNİKOP üniversitesinin rektör ve koordinatörleri ile bölge kalkınma ajanslarının yetkilileri katılacak.

Saraç, yarın 14.30'da yapılacak çalıştayın son bölümünde "Çıkarımlar ve Öneriler" başlıklı bildirgeyi paylaşacak.
Kaynak: AA