Bekleyecek Kastamonu'daki FETÖ/PDY Davasında Karar

Soruşturma kapsamında örgüte destek sağladığı iddia edilen şirket yöneticileri ve çalışanlarından birine 9 yıl, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan 8'ine ise 1 yıl 6 ay 22 gün ila 2 yıl 6 ay arasında hapis cezası verildi.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 17 kişinin yargılandığı davada, 1 sanığa 9 yıl, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan 8 sanığa ise 1 yıl 6 ay 22 gün ila 2 yıl 6 ay arasında hapis cezası verildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgüte destek sağladığı iddia edilen şirketin yönetici ve çalışanlarından 1'i tutuklu 16 sanık ile avukatları katıldı. Diğer sanık Caner Canan Ş. ise duruşmaya katılmadı.

Tutuklu sanık Muhittin Bilgioğlu savunmasında, "Beni dini hassasiyetimi kullanarak kandırdılar. Hayatımda yeni bir başlangıç yapmak istiyorum." dedi.

Diğer sanıklar da savunmalarında suçsuz olduklarını iddia ederek, beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti sanıklardan Muhittin Bilgioğlu'na 9 yıl hapis cezası verdi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan sanıklar Ali Orhan Leblebici, Halil İbrahim Sirkeoğlu, İsmail Çoban, İsmail Incık ve Nazım Araç'a 2 yıl 4 ay 2 gün, Hakan Babadağ'a 2 yıl 6 ay, Ahmet Tüysüz ve Mustafa Kemal Helva'ya ise 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti Ali S, Caner Canan Ş, Celal Ç, Elif B, Emre Ç, Meral K, Mesut G. ve Şaziye Ç'nin ise beraatine karar verdi.

Kaynak: AA