Başkan Karaosmanoğlu, KADEM Üyelerini Ağırladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kocaeli İl Temsilcisi Berna Abiş ve yönetimini makamında ağırladı.

Başkan Karaosmanoğlu, KADEM Üyelerini Ağırladı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Portakal Hafız Konağında çalışmalarını sürdüren KADEM, toplumda kadına yönelik şiddetle mücadele noktasında önemli bir sivil toplum kuruluşu olarak da son aylarda yaptığı projelerle de kent ve ülke çapında kendinden söz ettirmeye başladı.

Bu anlamda Kocaeli İl Temsilcisi Berna Abiş, kadın hakları ve fırsat eşitliği konusunda toplumda ortak bir bilinç oluşturulmasını sağlamak için çalıştıklarını da belirtti.

Abiş ayrıca, “Kadın haklarını koruyarak demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ve insan hakları ile temel özgürlüklere saygının geliştirilmesine ve sağlamlaştırılmasına katkıda bulunmak için tüm üyelerimizle birlikte yönetimimizle çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise kamu sektöründe kadın ve erkek fırsat eşitliği farkı, sektörel ve mesleki ayrımda eşitsizliğin kalkması için proje üretilmesinin önemine vurgu yaptı. Kamu ve özel sektörde kadının üretime dönük engellerin kaldırılmasının çok önemli olduğunu da söyleyen Karaosmanoğlu, “Bu engelleri aşmak için KADEM olarak öneriler sunmanız gerekmektedir. Biliyoruz ki Büyük Türkiye hedefine kadınlarımızla ulaşabiliriz. Kadınlarımız her platformda ülkemizin kalkınmasına dönük karar mekanizmalarında yer almalıdır. Bunu şahsen çok önemsiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: İHA