Başkan Kafaoğlu'dan Köprülü Kavşak Müjdesi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Edremit ilçesindeki muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda, ilk etapta Balıkesir’de 2 köprülü kavşak yapılacağını müjdeledi.

Başkan Kafaoğlu'dan Köprülü Kavşak Müjdesi
Mahalle muhtarlarıyla buluşarak sorunlarını dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun bugünkü durağı Edremit ilçesi oldu. Kaymakam Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve dernek başkanlarının da katıldığı toplantıya muhtarlar yoğun ilgi gösterdi.

Selamlama konuşması yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte birlik içinde hareket ederek, Edremit için neler yapabileceğimizi görüşüyoruz. Büyük şehirin eli umuyorum ki, bundan sonra Edremit’e de değecek. Sevgili Büyükşehir Belediye Başkanına ve ekibine teşekkür ediyor, gelecek için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaymakam ali Sırmalı da, “Edremit 145 bin nüfusu ile Balıkesir’in ikinci büyük ilçesidir. 47 mahallemiz bulunuyor. Denizi, termali, Kazdağları, zeytin ve zeytinyağı ile ilimizin ve ülkemizin en önemli değerlerinden birisi. Yaz nüfusu 1 milyona çıkmakta. Bu nedenle hizmet çok önemli. Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin son derece katkıları ve yatırımları bulunuyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız sağ olsun temaslarda bulunarak sorunları dinliyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise, birlik ve beraberlik mesajları vererek, siyaset gözetmeksizin tüm ilçelerde hizmet verdiklerini ifade etti.

Kafaoğlu, “Gittiğim ilçelerde muhtarlarla bir araya geliyorum. Muhtarlar multi vitamin gibidir. Dertlere derman olur. Güç olur kuvvet verir. 1 milyon 200 bin nüfusumuz var. Coğrafyamız oldukça büyük. Yüz ölçümümüz İstanbul’un 3 katı. Nüfusumuz kırsala dağılmış. Kırsalı asla ihmal edemeyiz. Bizim birinci derece önceliklerimizdir. Bu istişare toplantılarında sabahtan beri Edremit’teyiz. Ziyaretler yapıyor, dertleri diniyoruz. Kamil başkanımızı da 25 yıldır tanırım. Bizim büyüğümüzdür. Onunla da açık bir şekilde istişare ettik. Bir ilçe belediye başkanı ile büyükşehir belediye başkanı sorunlarını karşılıklı konuşarak halledebilmeli. Asla mahkemelerde hak aranmamalı. Bunu geldiğim gün söyledim. Bütün belediye başkanlarımız da katıldığını ifade etti.

Artık iletişim kanalları açıldı. Biz de davalarımızdan vazgeçiyoruz dediler. Bundan sonra büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyeleri arasında açılmış dava bulamayacaksınız. Edremit Belediye Başkanımız Kamil beyin hedefi de aynı, Büyükşehir Belediye Başkanının da hedefi aynı. Hedefimiz insanların mutluluğu ve huzuru. Sorularının çözülmesi. Bardağın boş kalan kısmını doldurmak. Hepimiz yapılması gerekenleri yapacağız. Edremit halkına hizmet etmek bizim yol arkadaşlığımızdır. Siyasi partilerimizin farklı olması hizmete engel olmamalı. Halkımız bizi hizmetkar olarak seçmiş. Bir ve beraber olursak aşamayacağımız engel yoktur. Büyükşehir hizmetin büyüğü demek. Hizmet konusunda samimiyim. Asla siyaset yapmıyorum. Hesap peşinde koşmadım. Siyaseti insana hizmet olarak gördüm. Sevgi iklimini her yere yaymamız lazım. Milletin sorunlarını çözmekle görevliyiz. Narlı ve Altınoluk arıtmalarını yapmışız. Büyük arıtmanın yapılması önemli. Ana arıtmayı yapmak için olumlu sonuçlar alıyoruz. Öyle yada böyle halledeceğiz. Körfezin kirlenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Suyun, havanın, toprağın, denizin temiz olması lazım. Yoksa gelecek nesiller bizden hesap sorar. Haklarını helal etmezler. Otobüs terminali ilçeye yakışmıyor. Yer tahsisi yapıldı. İnşallah yakın zamanda yapacağız. Ulaşım sorunu yazın yüksek oluyor. Ana yolun Altınoluk’a kadar köprülü geçişlere ihtiyacı var. Bu konuda da karayolları bölge müdürümüzle, genel müdürümüzle, bakanımızla ve Cumhurbaşkanımızla görüştük. Edremit’ten Altınoluk’a kadar 21 tane trafik ışığı var. Hele bayramlarda trafik felç oluyor. Bu böyle olmaz dedik. Bandırma’da da böyle sorunlar oluyor. Karayolları Genel Müdürü gelip projelerin hazır olup olmadığını sordu. Hemen hazır olan bir projeyi ihale talimatı verildi.

Hazırlanacak hemen 2 köprülü kavşak var. Birisi Erdek, birisi de Akçay kavşağı. Bu yol bir tek Akçay kavşağını çözerek çözülmez dedim bakanımıza. Çıkrıkçı kavşağı, Güre kavşağı ve Altınoluk kavşağı ile birlikte 3 kavşak daha yapılacak. Akçay kavşağı biter bitmez firmaya bu 3 kavşağın da projesini hazırlatacağız. Mutlaka bunları da gerçekleştireceğiz. Burası bizim cennetimiz. Korumamız lazım. Başka bir yerde böyle bir şehir yok” dedi.

Konuşmaların ardından, başkan Zekai Kafaoğlu, yaptığı bilimsel çalışmalar ile Balıkesir’in adını duyuran bilim insanı Faruk Durukan’a teşekkür plaketi verdi. Durukan, Kafaoğlu’na teşekkür ederek, Türk Ar-Ge’sini geliştirmek adına çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Daha sonra, muhtarlar söz alarak mahallelerinin sorunlarını anlattı. Sohbet ortamında yapılan toplantıda, muhtarların sorunlarını not alan başkan Kafaoğlu, çözüm noktasında ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.



Kafaooğlu, buradan Ak Parti Edremit Danışma Meclisi Toplantısı’na geçti.
Kaynak: İHA