Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu Edremit'te

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Edremit ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Edremit ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

İlçede vatandaşlara çorba dağıtan Başkan Kafaoğlu, semt pazarını da gezdi. Edremit Kaymakamlığını ve belediye başkanlığını ziyaret eden Kafaoğlu, mahalle muhtarlarıyla da bir araya geldi.

Bir düğün salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Kafaoğlu, "Muhtarlarımız biz siyasetçiler için gerçekten tam bir tecrübe birikimine sahipler. Akıllı bir siyasetçi mutlaka onların tecrübesinden istifade eder. Sayın Cumhurbaşkanımız da öyle yapıyor. Muhtarlar toplantısının 44.’sünü gerçekleştirdi. Bende gittiğim ilçelerde hep muhtarlarla bir araya geliyorum." diye konuştu.

Balıkesir'in 1 milyon 200 bine yakın nüfusu, 20 ilçesi ve 900’e yakın kırsal mahallesi olduğunu kaydeden Kafaoğlu, şunları kaydetti:

"Kırsalın sorunları bizim birinci derece önceliğimizdir. İlçe belediye başkanı ile büyükşehir belediye başkanı sorunlarını karşılıklı konuşarak halledebilmelidir. Asla mahkemelerde hak hukuk aranmamalıdır. Bunu geldiğim gün söyledim. Bütün belediye başkanlarımız, 20 başkanımızın tamamı, 'Evet başkanım, katılıyoruz' dediler. 'Artık iletişim kanalları açıldı. Biz de, davalarımızdan vazgeçiyoruz' dediler. Artık büyükşehir belediye başkanı ile ilçe belediye başkanları arasında açılmış dava bulmayacaksınız. Dönemimizin sonuna kadar da inşallah olmayacak. Çünkü Edremit ölçeğinde düşündüğümüz zaman Belediye Başkanı Sayın Kamil beyin hedefi de aynı, bizim hedefimiz de aynı. Kamil Bey burada bizim yol arkadaşımız. Partilerimiz ayrı olabilir ama Edremit halkına hizmet etmekte bizim yol arkadaşımızdır. Bir çalışacağız, sorunları birlikte paylaşacağız. Siyasi partilerimiz farklı olması, hizmete karşı olmamalı. Çünkü vatandaş hizmete susamış, bizi de hizmetkar olarak seçmiş. Hep beraber güçleri birleştireceğiz. Fedakarlık yapacağız. Bazen o, bazen biz yapacağız. Beraber ve bir olursak aşamayacağımız engel yok. Bugün bir kere daha bunu burada teyit ettik."

Edremit bölgesinde yazın yoğun bir trafik sorunu olduğu, bölge müdürü, başbakan ve cumhurbaşkanı ile görüştüğünü, Balıkesir’in köprülü kavşaklarla tanışması gerektiğini belirten Kafaoğlu, "Bu bölgenin ulaşımında ciddi sıkıntı var. Yaz aylarında burada trafik kilit oluyor. Bizim bu körfez yolunda Edremit merkezden Altınoluk Mahallesine kadar 32 kilometrelik mesafede altlı üstlü köprülü geçişlere ihtiyaç var. Bu konuda da ilgili yerlerle görüştük. Yakın zamanda bu sorunu çözeceğiz." diye konuştu.

Kafaoğlu, bilime sağladığı katkılardan dolayı Ar-Ge firmasının sahibi Faruk Durukan'a plaket sundu.

Toplantıya, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal da katıldı.

Kaynak: AA