Balak Açıklaması 'D-400'Ün Çehresi Değişti'

Kiza İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Murat Balak, Adana’nın Seyhan ilçesini ikiye bölen D-400 karayolunun çevresinde inşa edilen kamu binaları, AVM’ler ve iş merkezi sayesinde Çukurova’nın en merkezi konumlarından birisi olduğunu söyledi.

Balak Açıklaması 'D-400'Ün Çehresi Değişti'
Murat Balak, yaptığı açıklamada, birkaç yıl içinde hızla gelişen bölgede birçok yatırım yapıldığını bunun sonucunda Seyhan’ı ikiye bölen D-400 karayolunun eski canlı günlerine geri döndüğünü belirtti.

Bölgeye bakıldığında birçok önemli yatırımın kısa bir süre önce yapıldığını söyleyen Kiza İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Murat Balak, “Bir dönem kentin İçel istikametinden tek giriş noktası olan D-400, zamanla alternatif yolların açılmasıyla canlılığını kaybetti. Ancak son dönemde etrafına yapılan Adana Müftülüğü, Çukurova Kalkınma Ajansı, TÜİK, Adana Adliyesi ek hizmet binası gibi önemli kurumlar sayesinde bölge hareketlendi. Bunlara AVM’ler, Kiza İş Merkezi’nin eklenmesiyle birlikte bölge Adana’nın en hareketli noktalarından birisi olmaya başladı” dedi.

Eski Tekel fabrikası arazisine inşa edilen Doğu Akdeniz Bölgesi’nin en büyük ofis projesi Kiza İş Merkezi’nin D-400 karayolunun hareketlenmesinde önemli bir katkısının olduğunu belirten Kiza İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Murat Balak sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlk etapta 280 ofis ve 60 iş yerini teslim ettiğimiz iş merkezimiz sayesinde bölgede birçok ulusal ve uluslararası firma kısa sürede yer almaya başladı.

Bu firmaların bu lokasyonu tercih etmesinin sebepleri bu bölgenin kısa sürede geliştiğini ve tüm hızıyla gelişmeye devam ettiğinin farkında olmalarıdır.”

Balak, Kiza İş Merkezi’nin ikinci etabına yoğun bir ilginin olduğu olduğunu belirterek, “Adana’nın en değerli iş lokasyonunda ilk etabı tamamladığımız projemiz tüm hızıyla devam ediyor. İkinci etaba kısa bir süre içerisinde başlayacağız. Projemiz tamamlandığında ise 990 ofis 287 adet iş yeri olacak” dedi.

Kiza İş Merkezi’nin modern yapısı, akıllı ofisleri ve sosyal alanlarıyla iş hayatını herkes için daha kolay hale getirdiğini vurgulayan Balak, “Ofislerimiz ve iş merkezlerimiz tamamen firmalara kolaylık sağlayacak şekilde kuruldu. İşletmelerin marka değerini artıran, kurumsallaşmaya da önemli katkıları olan yeni nesil ofisler, her geçen gün daha çok tercih ediliyor. Başarıyı kaçınılmaz kılan bu tarz ofisler, yükselişi gelecek dönemlerde git gide artarak devam edecek” diye konuştu.

Projenin bölgeye önemli bir istihdam alanı oluşturacağını da belirten Balak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Projemizde yer alan firmalar bölgede büyük istihdam alanları oluşturacaklar. Böyle yatırımlar bölge açısından çok büyük önem taşıyor. Tüm etaplarımız tamamlandığında bölgede bir gün içerisinde 5 bin kişinin yaşamasını ön görüyoruz. Günlük sirkülasyonun ise 10 bin kişinin üzerinde olmasını bekliyoruz.”
Kaynak: İHA