Bakkallar Odası Başkanı Murat Zobu'dan Özendirici Maddeler Açıklaması

Kırşehir Bakkallar Odası Başkanı Murat Zobu, çocuklarda zihinsel ve psikolojik gelişimleri etkileyecek özendirici maddeler açıklaması yaparak üyelerini uyardı.

Bakkallar Odası Başkanı Murat Zobu'dan Özendirici Maddeler Açıklaması
Oda Başkanı Zobu, “Alkol, uyuşturucu madde, uçucu gazlar ve çocukları özendirici maddelerin kullanımı ve satışı yasaklandı. Üyelerimiz bu konularda geleceğimizin teminatı gençlerimizin yetişmesi noktasında duyarlı davranmalı”dedi.

Kaçak ve yasaklanmış ürünlerle ilgili Bakkallar Odasının da ciddi çalışmalarının olduğunu anlatan Zobu, “Çocuklarımızın gelişimini etkileyecek ürünlerden uzak durulmalı, 18 yaş sınırında çocukların çakmak ve çakmak gazı satışının da yasak olduğu genelge ile bildirildi.

Kırşehir’de bali, tiner, vernik, çakmak, çakmak gazı satışı yasaklanması duyuruldu. Karara uymayan üyelerimiz cezai yaptırımla karşılaşacak. Kimse 3-5 kuruş para kazanacağız diye çocuklarımızı tehlikeye atmamalı. Yasalar çerçevesinde belirtilen her ürününün satışında kendi çocuklarımız aklımıza gelmeli, satış yapılması durumunda ruhsat iptaline kadar gidecek bir süreç başlayacak. Üyelerimiz bu noktalarda duyarlı, oda olarak sadece çakmak ve çakmak gazı ile ilgili değil, alkol ve satışı ile ilgili de çalışmalar yaptık. Oda üyelerimiz kadar toplumunda yayınlanan genelge ile ilgili daha duyarlı olması gerekir”diye konuştu.

Kırşehir’de iki gün önce yapılan açıklama ile çocuklara çakmak gazı satışının yasaklanması hakkındaki karar İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Valilik aracılığı ile duyurulmuştu.
Kaynak: İHA