'Bağışlanan Her Kan Üç Candır'

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, TOÇ BİR SEN ve Kızılay işbirliğinde 'Bağışlanan Her Kan Üç Candır' adıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

'Bağışlanan Her Kan Üç Candır'
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, TOÇ BİR SEN ve Kızılay işbirliğinde "Bağışlanan Her Kan Üç Candır" adıyla kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ek binasında düzenlenen programda konuşan Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Dinçer, Türkiye'nin yurt içinde ve yurt dışında çok büyük saldırılara maruz kaldığını belirtti.

Türkiye'nin son dönemlerde tarihinde görmediği ihanetlerle karşı karşıya kaldığına dikkati çeken Dinçer, Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bütün sıkıntıların üstesinden geleceğini dile getirdi.

Zeytin Dalı Harekatı'na katılanlara muvaffakiyet dileyen Dinçer, harekatta şehit düşenlere ve İdlib Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü faaliyetleri kapsamında, İdlib'in kuzeyinde şehit olan DSİ 6. Bölge Müdürlüğü çalışanı Yasin Tanboğa'ya da Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Müsteşar Yardımcısı Cemal Nogay da sınırda ve sınır ötesinde şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Nogay, "Birlik ve beraberlik içerisinde bu mücadelenin arkasında durduğumuzu, bir bütün olduğumuzu göstermek zorundayız. Kurtuluş Savaşı'nı kazandıran yegane güç ne tanklar ne toplar ne de silahlardır, azim, gayret ve kararlılıktır." ifadelerini kullandı.

- "Yaklaşık yüzde 700 bağışlarda artış oldu"

Türk Kızılayı Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Murat Güler de şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Kızılay'ın, kan hizmetleri alanında yaklaşık 12-13 yıldır Sağlık Bakanlığının himayesi altında vatandaşlara hizmet verdiğini belirten Güler, bu tip kampanyalarla daha da güçlenip, ihtiyaçları karşılamaya devam ettiklerini söyledi.

Güler, 2004'te başlattıkları Ulusal Güvenli Kan Temini Projesi kapsamında birçok çalışma yürüttüklerini dile getirerek, Kızılay'a yapılan bağışlarda yaklaşık yüzde 700 artış olduğunu aktardı.

"Kızılay'a kan bağışı değil, hastaya kan bağışı yapıyoruz" diyen Güler, Kızılay'ın kan bağışında aracı olduğunu vurguladı.

TOÇ BİR SEN Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, Zeytin Dalı Harekatı'na katılanlara muvaffakiyet, harekatta hayatını kaybeden şehitlere, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü çalışanı Tanboğa'ya Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete de başsağlığı diledi.

Gönüllü kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren Öztürk, "İnsanların düzenli, gönüllü ve bilinçli kan bağışçıları olmaları, bir taraftan kendi sağlıklarını kontrol altında tutmaya yararken diğer taraftan da hayat kurtarmaya vesile olmaktadır." dedi.

Programa, Orman Genel Müdürü Bekir Karaca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Mustafa Gözükara ve davetliler katıldı.

Protokol üyeleri ve çalışanlar, konuşmaların ardından kan bağışında bulundu.
Kaynak: AA