Aydın'da Gönüllü Askerlik Başvurusu

Kent genelinde faaliyet gösteren efe ve yörük derneklerine üye bir grup 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

Aydın'da Gönüllü Askerlik Başvurusu
Aydın'da aralarında kadınların da bulunduğu bir grup vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) "Zeytin Dalı Harekatı"na destek olmak amacıyla gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

Yöresel kıyafetlerini giyerek askerlik şubesi önünde toplanan ve gönüllü askerlik başvuru formlarını teslim eden grup adına açıklama yapan Aydın Efeler Yörükler ve Türkmenler Derneği Başkanı Mevlüt Kenar, "Vatanına ve devletine sahip çıkan yörükler" olarak burada bulunduklarını söyledi.

Kenar, "Dün olduğu gibi bugün de devletimizin ordumuzun yanında olduğumuzu bildirir, gerekirse her türlü göreve hazır olduğumuzu arz ederiz." dedi.

Söke Yörükler Derneği Başkanı Sami Karagöz ise "Devletimizin bekası için yörükler ellerinden gelen çabayı göstermeye devam edecek. Vatan söz konusu olunca gerisi teferruattır." diye konuştu.

İncirliova Gönüllüleri Yörük Türkmen ve Efeler Derneği Başkanı Hulisi Genişoğlu ve Germencik Yörükler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cemil Özden de göreve hazır olduklarını belirtti.

Gönüllü askerlik başvurusu yapan Esma Doğan da Türk kadının tarihte önemli görevler üstlendiğinde dikkati çekerek, "Bütün Türk kadınlarının adına buradayım. Askere giden evlatlarımızın arkasında durmaya çalışıyorum. Çete Ayşelerin yerine bugün bizler varız. Cumhuriyetin bekası için sonuna kadar buradayız." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA