Vali Güzeloğlu, Hazro'da Muhtarla Bir Araya Geldi

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Hazro’da muhtarlarla bir araya geldi. Bütün devlet görevlilerinin muhtarından müdürüne tüm personelin milletin hizmetinde olduğunu ifade eden Vali Güzeloğlu, “Millete efendilik yoktur. Millete hizmet etme vardır. Bunu her düzeyinde muhtarımdan müdürüme her personelimden, herkesten bekliyoruz” dedi.

Vali Güzeloğlu, Hazro'da Muhtarla Bir Araya Geldi
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Hazro’da muhtarlarla yapılan toplantıya katıldı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan toplantıya Vali Güzeloğlu’nun yanı sıra Kaymakam Yusuf Osman Diktaş, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, il ve ilçe kurum müdürleri ve ilçeye bağlı 31 mahallenin muhtarları katıldı.

Protokol karşılamasında çocuklar tarafından Vali Güzeoğlu’na çiçek verilirken, kolonya ve çikolata ikram edildi. Çocuklar tarafından yapılan sıcak karşılama sonrası Vali Güzeloğlu, çocuklarla bir süre sohbet edip çocukları öperek teşekkür etti. Vali Güzeloğlu daha sonra toplantının yapılacağı salona geçti.

Açılış konuşmasını yapan Kaymakam Yusuf Osman Diktaş, ilk defa ilçede böylesine geniş kapsamlı ve geniş katılımlı bir toplantı yapıldığı ifade ederek toplantıya katılımlarından dolayı Vali Güzeloğlu’na teşekkür etti. İlçe hakkında bilgiler veren Diktaş, 1954 yılından beri ilçe olan Hazro’nun toplam 31 mahallesi olduğunu ve en büyük sorunlarının ilçe merkezinde konut sıkıntısı olduğunu söyledi.



“Biz en güzelinin, en iyisinin ve şüphesiz en ötesinin gayretindeyiz”

Ardından konuşan Vali Güzeloğlu ise merkezinde insan olan bir yönetim ve bakış açısını hayata geçirmeyi istediklerini ifade etti.

Vali Güzeloğlu, “Devletin gayesinin insanı yaşatmak olduğuna inanıyor ve bu uğurda çalışıyoruz. Ve yine inanıyoruz ki bütün bizim vatandaşlarımız ve insanımız birinci sınıftır. Hepsinin hakkı, hukuku ve şüphesiz hizmet noktasında beklentisi bizim en önemli ve öncelikli sorumluluğumuzdur. Bu noktada Hazro’da da hamdolsun Kaymakam arkadaşımızın tüm kamu yöneticileriyle hizmet veren atanmış müdürler, seçilmiş siz muhtarlarımızla Hazro için çalıştığını daha iyiye, güzele taşıma gayretinde olduğunu biliyoruz. Ama tabi şüphesiz yapacağımız çok şey, çözeceğimiz çok mesele de var. Çünkü biz dedik ya her şeyin en iyisine layık bizim insanımız. Ama maalesef altyapıdan başlayarak, yol, kanalizasyon, içme suyundan bir dizi temel alanlara kadar hala insanımıza yakışmayan, Hazro’ya yakışmayan tablolarda karşımızda duruyor. Bunu kabul etmemiz, bununla yaşamaya devam etmemiz mümkün değil. Biz en güzelinin, en iyisinin ve şüphesiz en ötesinin gayretindeyiz. Bu derdi dert edinmiş ve çözmeyi de gaye edinmişiz. Samimiyetle, ihrasla, azimle ve inançla” dedi.



“Tüm sorunlar bertaraf edilecek”

Yıllarca yapılan yatırımların ihanet örgütleri tarafından engellendiğinin altını çizen Güzeloğlu, “İhanet örgütleri, onların destekçileri bu milletin kalkınmasının, gelişmesinin, insanın güzele erişmesinin önüne engel çektiler. Bunun en canlı şahidi sizsiniz. Nerede milletin hayrına, yararına, insanın kalkınma ve gelişmesine dönük bir hizmet varsa önünde durup o işi sabote ettiler. Kan döktüler, gözyaşı döktüler. Ama hepsi ihanetinin, bu milletin ve devlerin önünde durmanın bedelini ödediler, ödeyecekler. Diyarbakır, Hazro bir yeryüzü cenneti. Allah’ın bahşettiği her şeyden önce insan zenginliği ve insan güzelliği. Bunun üzerine inşa edilecek ekonomik, sosyal ve toplumsal kalkınmayla bu kentin, bu ilçenin her bir köşesi bugününden yarını daha iyi olacak ve gelecek her gün güzellikler yaşayacak. Bu yakışmayan tablolar, bu altyapısızlıklar, bu kötü yollar, belediye noktasındaki altyapı eksiklikleri hepsi bertaraf edilecek. Çünkü artık biz en iyisini hak edene getirmek mesuliyetindeyiz. Seçilmiş muhtarı da atanmış kamu yöneticisi de. İnanırsak milletçe bir ve beraber olursak hiçbir engel önümüzde duramayacak” diye konuştu.



“Millete efendilik yoktur, millete hizmet etme vardır”

Hiçbir meselenin sıkıntısını sürdüremeyeceğini ve bu inançla Hazro’da olduklarını kaydeden Vali Güzeloğlu, şunları söyledi:

“Bu noktada bu kararlılıkla sağlanan huzur ve güven ortamında artık ekonomik, sosyal ve toplumsal kalkınmanın da önceliğimiz olduğunun altını çiziyorum. Bakın biz devletin bütün görevlileri milletin hizmetindeyiz. Millete efendilik yoktur. Millete hizmet etme vardır. Bunu her düzeyinde muhtarımdan müdürüme her personelimden herkesten bekliyoruz. Kapısı açık, gönlü açık dertle dertlenen ve çözüm için maddi ve manevi bütün gücünü sarf eden bir anlayışı hayata geçirmek istiyoruz. Bunun başka izahı yok. Yapacağımız budur. Bize kalacak olan da odur. Allah’ın rızası, vatandaşın duası buna talibiz.”
Kaynak: İHA