Türkiye'nin Üçüncü Kerevit Tesisi Elazığ'da Kurulacak

Elazığ'da, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) hibe desteğiyle, Türkiye'nin üçüncü kerevit ve su ürünleri işleme tesisi kurulacağı bildirildi.

Kurumdan yapılan açıklamada, TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü binasında hibe desteği sözleşmesi imza töreni yapıldığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ'da su ürünleri sektörünün önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, bundan maksimum düzeyde faydalanılması gerektiğini bildirdi.

Kerevit ve su ürünleri işleme tesisinin, kentte balıkçılık sektörünün daha da gelişmesine katkı sunacağını aktaran Kaldırım, şunları kaydetti:

"İlimizde su ürünleri üretimi şu anda daha çok alabalık üzerinde yapılıyor. Biz tek ürün değil de ürün çeşitliliğinin oluşması, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesini ve aynı zamanda ürünlerin işlenerek hem iç piyasa hem de ihraç edilmesini istiyoruz. Bu yatırım ilimize hem istihdam hem de katma değer sağlayacak bir tesis olacaktır."

TKDK İl Koordinatör Vekili İbrahim Sertaç Yılmaz da yaklaşık 3,5 milyon lira değerindeki tesisin, 1 milyon 750 bin lirasının hibe olacağını belirtti.

Elazığ’ın su ürünleri potansiyeli göz önüne alındığında, bu yatırımın çok önemli olduğuna işaret eden Sertaç, "Bu tesiste deniz balığı, tatlı su balığı ve kerevit aynı anda işlenecek. Bu tesisin hayata geçirilmesiyle birlikte Türkiye’deki kerevit işleme tesislerinin sayısı 3’e çıkacak." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA