'Türkiye Ekonomisi Ve Küresel Eğilimler Değerlendirmesi' Etkinliği

TÜSİAD ile İstanbul Konsoloslar Topluluğu iş birliğiyle 'Türkiye Ekonomisi ve Küresel Eğilimler Değerlendirmesi' etkinliği gerçekleştirildi.

Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve İstanbul Konsoloslar Topluluğu (İstanbul Consular Corps-ICC) iş birliğiyle "Türkiye Ekonomisi ve Küresel Eğilimler Değerlendirmesi" etkinliği düzenlendi.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, TÜSİAD'ın genel merkezinde düzenlenen etkinliğe, İstanbul'da yerleşik bulunan diplomatik görevdeki başkonsoloslar ve fahri konsoloslar katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan ICC Dönem Başkanı ve Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich, ICC'nin ana görevinin, Türkiye'deki kanaat önderleriyle diplomatik misyonlar arasında köprüler oluşturmak olduğunu belirtti.

Hendrich, "ICC adı, her ne kadar baş harfleriyle İstanbul Consular Corps açılımını ifade etse de topluluğun niyetlerini de çok iyi ifade ediyor: Entegrasyon (Integration), iletişim (communication) ve katkı (contribution)." ifadelerini kullandı.

TÜSİAD Genel Sekreteri Bahadır Kaleağası da etkinlikte "Küresel Eğilimler-Türkiye, AB ve Dünya" konulu bir sunum yaptı.

Kaleağası, "Nesnelerin interneti, temiz enerji, genetik bilimi, yapay zeka, kuantum bilgisayarı… Bizzat 2018 gündemi söz konusu. Türkiye'nin küresel güç kaynakları belli; demokrasi, hukuk devleti, makroekonomik disiplin, özgür düşünce temelli eğitim, insan ve doğa odaklı toplumsal kalkınma, girişimcilik ekosistemi ve akıllı değerlendirilen AB süreci ve dünyaya açılım..." değerledirmesinde bulundu.

TÜSİAD Başekonomisti Zümrüt İmamoğlu ise etkinlikte "Türkiye Ekonomisi" konulu sunum gerçekleştirdi.

Kaynak: AA