Tekintaş Açıklaması 'Her Hizmet Vatandaşa Emanettir'

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, şehir mobilyalarının, şehir içinde yapılan hizmetlerin vatandaşlar tarafından bir emanet gibi görülerek korunması gerektiğini söyledi.

Tekintaş Açıklaması 'Her Hizmet Vatandaşa Emanettir'
Basın kuruluşlarını ziyaret kapsamında beraberinde Altınordu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şahin Sevinç ile birlikte İHA Ordu bürosunu ziyaret eden Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, görevde bulundukları süre içerisinde altyapı, kaldırım, asfaltlama, beton yol ve temizlik konularında sıkı bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu çalışmaları ‘mutlu ve yaşanabilir bir kent’ oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Tekintaş, vatandaşların bu hizmet ve yatırımlara bir emanet gibi bakmaları ve özen göstermeleri gerektiğinin altını çizdi.

Vatandaşların şehir mobilyaları, kaldırım gibi ilçeye estetik katan hizmetleri koruması gerektiğini dile getiren Tekintaş, şöyle konuştu: “Daha önce çocuk parklarındaki mobilyalara zarar veriliyordu. İlçe genelinde bulunan 62 parka kamera sistemi kurduk ve zarar oranı yok denecek seviyeye düştü. İlçe genelinde kameralı sistem var olsa bile her yerde olmayabiliyor. Son dönemde şehir içindeki yeni yaptığımız kaldırım ve asfalta zarar verilen bazı durumlar gördük. Biz kamu adına bir hizmet yapıyoruz. Ancak bilinçsiz bir kişi o hizmete zarar veriyor, kırıyor, kullanılmaz hale getirebiliyor. Fahri trafik müfettişi gibi sivil denetimciler uygulamasının yararlı olabileceğini düşünüyorum. Ama her şeyden önce bu bir eğitim ve kültür meselesidir. Ne yaparsan yap, ceza da yazsan hukuki ceza da versen maalesef şehir mobilyalarına zarar verilmesi engellenemiyor. Mesela bir parka çiçek dikiyorsun ama vatandaş o çiçeği alıp eve götürüyor. Fakat evde de iyi bakamıyor ve çöpe atıyor. O çiçekler mevsimine göre dikilir. Kışın dikilen çiçek bahar ayında tutmaz. O sebeple unutulmamalı ki, kamu adına yapılan ve vatandaşın hizmetine sunulan her hizmet, vatandaşa emanettir. Vatandaşlarımızın bu hizmetleri emanet gözüyle bakıp koruması gerekir.”

Yeni çöp sistemi oturdu

Yer altı çöp konteyner sisteminin vatandaşlar tarafından benimsendiğini, hatta yeni noktalara bu sistemden kurulması için yoğun talepler aldıklarını da kaydeden Tekintaş, “Bu zamana kadar kullandığımız yer üstü çöp konteynerleri sistemi ile yaşadığımız sıkıntıları ortadan kaldıracak olan yeraltı çöp konteyner projesini ve daha kullanışlı yer üstü konteynerlerini hayata geçirdik. Şehrin belli bölgelerine ilk etapta 40 adet yer altı çöp konteynerleri yerleştirdik. Bu sistem kısa zamanda benimsendi. Yeni noktalara da aynı sistemi kurmamız için yoğun talep var. Mahalle muhtarları ile iletişim halindeyiz” dedi.

Tekintaş, bir yer altı çöp konteynerinin 4 ton depolama imkanı olduğunu, daha önce her gün çöp konteyneri toplayan çöp arabalarının artık 2-3 günde bir çöp topladığını vurgulayarak, “Merkezde yer altı çöp sistemi oturdu. Şimdi çöp toplama kamyonlarını kırsal alandaki mahallelere yönlendiriyoruz. Kırsal alandan her gün düzenli çöp toplama işlemi işlerlik kazandı” diye konuştu.

Kaynak: İHA