Sınır Ötesindeki Mehmetçik'e Köylü Kadınlardan Yün Boyunluk

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde köyü kadınlar Afrin operasyonunda kahramanca mücadele eden Mehmetçik’ler için yün boyunluk örüyor.

Sınır Ötesindeki Mehmetçik'e Köylü Kadınlardan Yün Boyunluk
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütlerinin kökünü kurutmak için Kuzey Suriye’de başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu’na bir destekte Yenişehir ilçesindeki köylü kadınlardan geldi.

Harekatın 10’uncu gününde Türk ordusunun ilerleyişi devam ederken Türk anneleri de vatanın dört bir köşesinden kınalı kuzular için destek mesajları yollamaya başladı.

Zeytinyağlı ev yapımı sarma, kuru köfte ve kavurmanın yanında Bursalı bir gurup annede bir araya gelip Mehmetçik’ler üşümesin diye yün boyunluk örmeye başladı.

Şimdiye kadar 500’adete ulaşan yün boyunluklar sınır ötesi harekata katılan askerlere ulaştırılmak üzere Hatay’a ve Kilis’e gönderilecek. Kadınlar adına konuşan Serpil Kayar, düzenledikleri kampanyanın büyük ilgi gördüğünü anlattı. Halen ilçede kadınların boyunluk örmeyi sürdürdüklerini söyleyen Kayar, "Bu nedenle kampanyamızı 15 Şubat’a kadar uzattık. Bugüne kadar örülüp bize ulaştırılanları bugün kargoyla gönderiyoruz. Bugünden itibaren bize teslim edilenleri de 15 Şubat’tan sonra göndereceğiz" dedi.

Kayar, kampanyaya katılan kadınların ördükleri boyunluklara birer de mektup iliştirdiklerini söyledi.

Kaynak: İHA