Senegal Heyeti Çevre Entegre Tesisini İnceledi

Senegal Devlet Başkanı Baş Danışmanı Milletvekili Demba Diop ve beraberindeki heyet Malatya'da Çevre Entegre Projesi'ni yerinde inceleyip, proje hakkında bilgi aldı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de örnek gösterilen Çevre Entegre Projesi, yurt dışında da dikkatleri üzerine çekiyor. Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışından birçok heyetin takip ettiği çöpten enerji üretilen projeyi, son olarak Senegal'den gelen heyet inceledi.

Diop ve beraberindeki heyet Çevre Entegre Tesisi'nde incelemelerde bulunduktan sonra, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı da makamında ziyaret etti.

Malatya'nın güzel bir şehir ve insanların sıcakkanlı olduğunu belirten Diop, "Ziyaretimiz çok güzel geçti. Malatya'da gerçekleştirilen Çevre Entegre Projesi toplumların ihtiyaçlarını karşılayacak çok güzel ve entegre bir proje. Senegal'de biz de aynı problemlerle uğraşıyoruz. Malatya'da yapılan Çevre Entegre Projesi'ni Senegal'in Başkenti Dakar'da 100 dönümlük bir alanda uygulamak istiyoruz. Güneşten, rüzgardan ve gazdan enerji üretimimiz oldu ancak ilk defa çöpten enerji üretimi gerçekleştireceğiz. Bu tesis bizi yüzde yüz memnun eden bir proje." ifadelerini kullandı.

Senegal heyetini Malatya'da ağırlamaktan ve misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise şunları kaydetti:

"Türkiye hiçbir zaman bir çıkar gözeterek başka ülkelere yaklaşmamıştır. İkili ilişkilerin ve dostluğun gelişmesi, karşılıklı ekonomik büyümenin sağlanması gibi bir yaklaşım içerisindedir. Avrupa ülkeleri ise ilişkilerini tek taraflı çıkar üzerine kurmaktalar. Dünyanın neresinde olursa olsun şehirlerin sorunları ve sıkıntıları birbirine benzemektedir. Arıtma tesisleri, çevre sorunları, katı atıkların bertaraf edilmesi gibi sorunların çözümünde sağlıklı ve doğru yatırımların yapılması, bu yatırımları yaparken çevreye zarar verilmemesine özen gösterilmelidir. Bu ziyaretin faydalı olduğuna inanıyorum."

Kaynak: AA