Pazarcıların Kongresinde Erişen Güven Tazeledi

İzmir Pazarcılar Odasının genel kurulunda Hamdin Erişen ve yönetimi güven tazeledi. İki liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Hamdin Erişen ile Faysal Acar yarıştı. Geçerli 872 oyun 617’sini alan Hamdin Erişen yeniden başkanlığa seçilirken rakibi Faysal Acar 255 oyda kaldı.



Büyük bir heyecan içinde geçen genel kurul sonucunda iki adayın salonu kol kola terk etmesi ise demokrasi adına güzel bir tablo oluşturdu. Hamdin Erişen’in listesinde İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu da yer aldı. Zekeriya Mutlu gibi bir esnaf önderi ile çalışmaktan gurur duyduklarını ifade eden Hamdin Erişen, "Zekeriya Başkanımız bizden hiç kopmadı. Üyelerimizle irtibatını kaybetmedi, oda yönetiminde yer alarak çalışmalarımıza katkıda bulundu. Ne zaman başımız sıkışsa yanımızda gördüğümüz başkanımızın deneyimleri ve önerileri ile pek çok sorunun üstesinden geldik. Yeni dönemde de güç birliği içinde çalışmamız bize hem güç verecek hem de gurur kaynağı olacaktır’ diye konuştu.

Genel kurul sonucunda seçilen İzmir Pazarcılar Odası yöneticileri şu isimlerden oluştu: Hamdin Erişen, Zekeriya Mutlu, Erdoğan Nazcan, Durmuş Gökdoğan, Hasan Yazer, Mehmet Düdük, Emin Mut, Avni Aksoy, Ramazan Tanrıverdi, Mehmet Ali Özcan ve Mesut Halıcı. Denetim kurulunda ise Bora Selçuk, Oruç Balta ve Musa Özcan isimleri yer aldı.

Mutlu seçimi tercih etti

İESOB’un mayıs ayında yapılacak genel kuruluna doğal delege olarak katılma hakkı bulunmasına rağmen İzmir Pazarcılar Odası listesinde yer alarak seçime girmeyi tercih eden Mutlu, "Pazarcılar Odası benim baba ocağımdır. Yıllarca Hamdin Erişen ve yönetimindeki arkadaşlarımla omuz omuza çalışarak pazarcılara hizmet verdik. İzmir Pazarcılar Odası üyeleri benim arkadaşlarımdır, kardeşlerimdir, ağabeylerimdir. Onların oyları ile yeniden güvenoyunu tazeleyerek gelmeyi, birlik kongresine tam anlamıyla bir esnaf temsilcisi olarak girmeyi uygun gördüm" diye konuştu.

Tabandan gelerek birlik seçimlerine girmenin daha etik olduğunu kaydeden Mutlu, "İzmir Pazarcılar Odası yöneticisi olarak İESOB Genel Kuruluna katılmayı bizim düşüncelerimize, ilkelerimize daha uygun bir hareket olarak görüyorum. Esnafın içinden gelerek birlik başkanı olmak beni daha da azimlendirecek, güçlendirecektir. Yeni dönemde tüm İzmir esnaf sanatkarına hizmet verirken, pazarcı esnafının sorunlarını takip etmeyi de sürdüreceğim" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA