Nisa Ece İnçke Cinayeti Davası Karar İçin Ertelendi

Kağıthane’de boşanmak isteyen eşi Nisa Ece İnçke’yi defalarca kurşunlayarak öldürdüğü iddia edilen sanık Recep İnçke’nin yargılandığı dava karar için ertelendi.

Nisa Ece İnçke Cinayeti Davası Karar İçin Ertelendi
Kağıthane’de boşanmak istediği eşi Nisa Ece İnçke’yi defalarca kurşunlayarak öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Recep İnçke’nin yargılanmasına devam edildi. İstanbul 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Recep İnçke cezaevinden getirilirken Nisa Ece İnçke’nin aile yakınları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) adına da avukatlar salonda hazır bulundu.

"Ben utanıyorum bana yaptıklarını, yaşadıklarımı, avukatın gelmesini istedim ki anlatabileyim"

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Recep İnçke, “Eşimi çok seviyordum. Eşim, bunu nasıl yaptırdı bana anlamıyorum. Kendimden utanıyorum” dedi.

Mahkemede anlatmaya utandığı hususlar olduğunu öne süren sanık İnçke, “Olanları avukatıma anlatmak ve esas hakkındaki savunmamı yapmak üzere süre talep ediyorum” dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık ve sanık müdafiine esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre vererek durmayı erteledi.

Duruşma sonrası KADEM avukatları ve Nisa Ece İnçke’nin annesi Caziye Ece adliyenin karşısındaki meydanda basın açıklaması yaptı.

KADEM adına açıklama yapan avukat Pınar Hacı Bektaşoğlu, kadına yönelik şiddetle mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek, “Aslında bugün karar duruşması için girdiğimiz ve karar çıkmasını beklediğimiz duruşmaydı. Cinayeti işleyen sanığın mazlum ve mağdur noktasında mahkemeyi etkileme noktasında duruşmayı bitirdik. Önemli olan cezaların caydırıcı olması ve davaların kısa sürede bitmesi. Sanığın süre talebinin reddini talep ettik” diye konuştu.

Kaynak: İHA