Milas Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Muğla’nın Milas ilçesinde belediye ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında yapılan sözleşmenin 2. yılı ücret zammı belirlenerek toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Milas Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Milas Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Muhammet Tokat, DİSK Genel-İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş, ilgili kurum müdürleri ile sendika temsilcileri katıldı.

Yapılan görüşmeler sonunda anlaşma sağlanarak mevcut 168 kadrolu işçi maaşı için Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve DİSK Genel-İş Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş tarafından toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Buna göre 168 çalışanı ilgilendiren ücret zammı sonrası günlük yevmiyelere seyyanen 14,00 TL. artı her yıl için 0,10 Krş. kıdem tazminatı, sosyal yardım ve sorumluluklara ise 50,00 TL aylık zam eklendi. Anlaşma sonucunda yapılan zam sonrası ücretler % 13 oranında artmış oldu. DİSK Genel-İş Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş ise “Toplu iş sözleşmemizi Milas Belediyesi ile gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu tüm işçi arkadaşlarımızla birlikte yaşıyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Tokat ve ilgili komisyonumuzun olumlu ve yapıcı yaklaşımı sayesinde bu sene arkadaşlarımız enflasyon üzerinde ücret artışına sahip oldu. Başkanımıza ve ilgili komisyonumuza çalışan emekçilerin hak ve hukuklarını en iyi seviyeye getirme çabası gösterdiğinden dolayı teşekkür ediyor, toplu iş sözleşmemizin çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, belediyenin mali yapısının elverdiği en yüksek şartların zorlanarak, sözleşmenin imzalandığını söyledi.



Başkan Tokat, yapılan müzakereler sonucu 2018 yılında uygulanan enflasyon oranı, asgari ücrete yapılan zam gibi unsurların göz önünde bulundurulduğunu kaydettiği açıklamasında; “Belediyemizin imkânları doğrultusunda en uygun şartlarda anlaşma sağlandı. Buna göre işçilere yüzde 13 oranında zam verilecek. İşçi arkadaşlarımızın haklarını koruyarak yaptığımız ve imzaladığımız anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA