Malatya'da 'Hünerli Eller Yeni Yıl Sergisi' Açıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi sosyal etkinlikleri çerçevesinde "Hünerli Eller Yeni Yıl Sergisi" açıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi'nin bölgeye önemli bir hizmet verdiğini aktaran Başkan Çakır, "Şu ana kadar buraya 20 bin kişi gelerek kurslardan ve spor aktivitelerinden faydalandı. Bu merkezimizde 8-10 dalda kurslar veriliyor. Kurslara gösterilen ilgi çok güzel. Birçok mahallemize bu özellikte tesisler kurduk." ifadelerini kullandı.

Amaçlarının Malatya'yı daha modern ve yaşanabilir bir şehir haline dönüştürmek olduğunu vurgulayan Çakır, şunları kaydetti:

"Malatya'nın her noktasını inşa ediyoruz. Şehrin tüm altyapısını yeniliyoruz. Örnek nitelikte caddeler, kavşaklar düzenliyoruz. Yeni bulvarlar açıyoruz. Kültür merkezleri, spor merkezleri, sanat sokaklarımız, çocuklarımıza yönelik külliyelerimiz her kesim tarafından büyük ilgi görüyor. Sadece bu merkeze 20 bin kişinin gelmesi, Büyükşehrin gelmiş olduğu noktayı gösteriyor. Önemli olan fiziki yapıların yapılması değil, buralarda ne kadar insanımıza ulaştığımızdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi'nde enstrüman kurslarına katılan kursiyerlerin gerçekleştirdiği müzik dinletisinin ardından, giyim kursuna katılan kursiyerlerin ürettikleri çocuk giysileri düzenlenen çocuk defilesiyle katılımcıların beğenisine sunuldu.

Serginin 2 Şubat Cuma gününe kadar açık olacağı kaydedildi.

Kaynak: AA