Kütahya'da Yangın Güvenliği İşbirliği Protokolü

Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yangın güvenliği işbirliği protokolü imzalandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İtfaiye Müdürlüğündeki imza töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya'daki bir meslek lisesinde itfaiyecilik bölümü açmayı planladıklarını, protokolün bu kapsamda hazırlandığını belirtti.

Protokolün meslek lisesinde eğitim gören öğrencilerine İtfaiye Müdürlüğünde staj yapma imkanı sağlayacağını dile getiren Başyiğit, şunları kaydetti:

"Vefa Mahallesinde yapmış olduğumuz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin içerisinde itfaiyecilik bölümü açılması noktasında bir karar aldık. Açılacak bu bölümdeki öğrencilerin uygulamalarını stajlarını yapabilecekleri alan tabii ki Kütahya Belediyesine ait itfaiye müdürlüğü olacaktır. Biz, öğrencilerimizi birer itfaiye eri olarak yetiştirmeyi hedefleyerek bu bölümü açmak için yola çıktık. İnşallah bu yaz döneminde bölümümüzün açılışı, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılacak. Yapılacak çalışmanın alt yapısı, bugün burada bu imza ile tescil edilmiş oldu."

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da öğrencilere staj imkanı verilmesinin kendilerini memnun edeceğini ifade ederek, "Dumlupınar Üniversitesinde itfaiye bölümü açıldı ve üniversite öğrencileri, itfaiye binamızda eğitim görüyor. Öğrencilerimiz, hocalarıyla beraber tatbikat yapma imkanı buluyor. Bu protokol vesilesiyle lise öğrencilerimize de ekip arkadaşlarımız ile eğitim vereceğiz ve itfaiye genç yaşta öğretme imkanı sağlayacağız." diye konuştu.

Daha sonra hazırlanan protokol, Saraçoğlu ve Başyiğit tarafından imzalandı.

Kaynak: AA