Konuşurken Kadının Telefonunu Çalan Kapkaççılar Yakalandı

Diyarbakır’da bir kadın cep telefonuyla konuşurken elindeki telefonu kapkaç yapan 2 kişi, polis ekiplerinin yaptığı titiz çalışmalar sonucunda aynı gün yakalandı. Polisin yakaladığı kapkaççılar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince kapkaç, yankesicilik, güveni kötüye kullanma ve dolandırıcılık suçları başta olmak üzere, bu suçlara karşı faili meçhul olayların aydınlatılması ve faili firarların yakalanmasına yönelik olarak yapılan titiz çalışmalar sonuç veriyor. Bir kadın konuşurken elindeki cep telefonunun çalınmasının ardından çalışma başlatan ekipler, güvenlik kameralarını inceleyerek aynı gün failleri yakaladı. Yakalanan failler sevk edildikleri adli merciler tarafından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Polis yakaladı, adli merciler serbest bıraktı

Alınan bilgiye göre, 27 Ocak 2018 günü saat 14.40 sıralarında Nükhet Coşkun Caddesi üzerinde Z.A. isimli kadın, cep telefonu ile konuştuğu sırada kapkaça uğramasıyla ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince güvenlik kamera görüntüleri incelenerek bahse konu olayı gerçekleştiren şahısların M.A. ile M.D. olduğu tespit edildi. Yapılan çalışmalar üzerine şüpheliler aynı gün saat 16.30 sıralarında yakalandı. Yakalanan şüpheliler M.A. isimli şahıs ile M.D. isimli yaşı küçük şahıs, çıkarıldıkları adli mercilerce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ayrıca hırsızlık malını satın alan M.Ş.T. isimli şahıs da aynı gün yakalanarak ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA