'İngiliz Ekonomisi Brexit Sonrasında Yavaşlayacak'

Buzzfeed News, İngiliz hükümeti tarafından hazırlandığı öne sürülen analize dayandırdığı haberde, İngiliz ekonomisinin AB dışında ekonomik büyümesinin daha düşük olacağını bildirdi.

LONDRA – İngiltere ekonomisinin Avrupa Birliği (AB) dışında kalması (Brexit) halinde olası her tür senaryoda potansiyel büyümesinin yavaşlayacağı öne sürüldü.

Merkezi New York’ta bulunan haber portalı Buzzfeed News, İngiliz hükümeti tarafından hazırlandığı öne sürülen analize dayandırdığı haberde, İngiliz ekonomisinin AB dışında ekonomik büyümesinin daha düşük olacağını bildirdi.

İngiliz yayın kurumu BBC gibi ülkenin önde gelen yayın kuruluşlarının yer verdiği sızdırma haberde, İngiltere’nin AB dışında kalması ve alternatif bir serbest ticaret anlaşması imzalamaması halinde İngiliz ekonomisinin büyümesinin önümüzdeki 15 sene içerisinde yüzde 8 daha düşük olabileceği belirtildi.

İngiltere’nin AB ile alternatif bir serbest ticaret anlaşması imzalaması halinde gelecek 15 sene içerisinde ekonomik büyümesinin yüzde 5, birlikten çıkmasına rağmen ortak pazarda kalması halinde ise yüzde 2 daha düşük olabileceği hatırlatıldı.

İngiltere’de muhalefette olan İşçi Partisi’nden yapılan açıklamada söz konusu belgenin İngiliz parlamentosunda tartışmaya açılması teklif edildi.

İktidardaki Muhafazakar Parti milletvekili Iain Duncan Smith ise söz konusu habere ilişkin, “Bu tamamlanmamış bir rapor. Belge kötü bir görüntü oluşturması için kasten sızdırıldı.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA