Gazze'deki İnsani Durum

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Gazze'de gittikçe kötüleşen insani durumun çözümsüzlükle devam ettiğini belirtti.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde giderek kötüleşen insani duruma dikkati çekti.

Kızılhaç Örgütü'nün Gazze ofisinden yapılan yazılı açıklamada, siyasilerin uzun vadeli, gerçek ve sürdürülebilir çözümler üretmediği, bu sebeple Gazze'de kötüye giden insani durumun devam ettiği belirtildi.

Gazze'deki Radyo ve Televizyonlar Birliği tarafından düzenlenen bir panelde, bölgenin ihtiyaçlarının bir insani yardım kuruluşu tarafından karşılanamayacak kadar fazla olduğu üzerinde durulduğuna işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gazze'deki her 10 aileden 7'sinin geçimi insani yardım malzemelerine dayanıyor. Kronik hastalıkların tedavisinde gerekli olan ilaç ve tıbbi malzemelerinin yetersizliği, hastaları giderek özel eczanelerden ilaç almaya sevk ediyor."

Açıklamada, bölgedeki elektrik krizi ve yakıt yetersizliğinin, sağlık hizmetlerini de etkilediği, hastanelerin düzenli güç kaynaklarından yoksun olduğu ve çalışmalarına jeneratörlerle devam ettiği aktarıldı.

Yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi, 2006'dan bu yana İsrail'in kara, hava ve deniz ablukası altında bulunuyor.
Kaynak: AA