FETÖ'nün 'Polatlı Mütevelli Heyeti' Davası

Örgütün sözde Polatlı imamı Ramazan Yumak ile Aralık 2016'da kayyum atanan Bakpiliç'in büyük ortağı Mehmet Hanefi Bak'ın da aralarında bulunduğu 29 sanıklı davada, tutuklu 5 sanıktan 4'ünün tahliyesi kararlaştırıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "Polatlı Merkez Mütevelli Heyeti" yapılanmasını oluşturdukları iddiasıyla 29 kişinin yargılandığı davada, tutuklu 5 sanıktan 4'ünün tahliyesine karar verildi.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaya, örgütün sözde Polatlı imamı Ramazan Yumak ile Aralık 2016'da kayyum atanan Bakpiliç'in büyük ortağı Mehmet Hanefi Bak'ın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu, diğerleri tutuksuz yargılanan sanıklar ve avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Muhammet Karaca, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı belirlenen sanıklara ilişkin istenen kayıtlarının dosyaya eklendiğini bildirdi.

Duruşmada dinlenen gizli tanık "Şimşek", 17-25 Aralık öncesinde FETÖ/PDY'nin toplantılarına sohbet amacıyla katıldığını ifade etti. Sohbetlerin, "abi"lerin Polatlı'daki evlerinde gerçekleştirildiğini belirten "Şimşek", sanıkların bir kısmını bu toplantılarda gördüğünü anlattı.

Gizli tanık, gittiği evlerden birinin sanıklardan Mustafa Akdoğan'a ait olduğunu söyledi.

Örgütün, Şehitlik'teki yurdunda bir gün toplantı yaptıklarını ifade eden gizli tanık, burada Samanyolu okulunun açılması için sadaka ve zekat istendiğini kaydetti.

Cumhuriyet savcısı, Yıldıray Akdoğan'ın adli kontrol şartıyla tahliyesi, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu kaldıkları süre ve delil durumu gibi gerekçelerle Akdoğan'ın yanı sıra İsmail Uysal, Hasan Can ve Mesut Öz'ün de yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyelerine, Yumak'ın ise tutukluluğunun devamına karar verdi.

- İddianameden

İddianamede, FETÖ/PDY'nin Polatlı Merkez Mütevelli Heyeti üyeleri olmakla suçlanan sanıkların, örgütün ilçedeki "Akasya", "Zümrüt" ve "Feza" isimli şirketleri ve bağlı kurumlarına el konulmasını engellemek için bunları usulsüz şekilde üçüncü kişilere devrettikleri ya da devraldıkları iddia ediliyor.

FETÖ ile iltisaklı derneklerde yönetici ve üye oldukları tespit edilen sanıkların, "terör örgütüne üye olmak", "örgüte mali destek sağlamak" ve "mal kaçırmak" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.
Kaynak: AA