Emitt Fuarı'nda DİKA Farkındalığı

Dünya’nın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan uluslararası niteliğe sahip EMITT Fuarı’na Dicle Kalkınma Ajansı faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi’ndeki dört il ile birlikte katılım gösterdi.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) öncülüğünde Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illeri EMITT Turizm Fuarı’nda yerini aldı. Bu yıl 22. kez kapılarını ziyaretçilerine açan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) İstanbul’daki Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Profesör Doktor Numan Kurtulmuş ve İstanbul Valisi Vasip Şahin’in katılımıyla açılışı yapılan Fuar yurt içi ve yurt dışından olmak üzere çok sayıda katılımcı ağırladı.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, stantları gezerek değerli protokol üyelerine ve katılımcılara ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca bu fuarın çıktılarının da olması gerektiğinin altını çizen Altındağ; "EMITT Turizm Fuarı katıldığımız önemli fuarlardan birisidir. Ajansımızın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi’ndeki dört ilimizi turizm anlamında canlandırmak için bir fırsattır. Bu etkinlikte bizlerle beraber illerimizin tanıtımı için emek verenlere teşekkürler ediyorum’’ dedi.

TRC3 Bölgesi stantlarının yer verdiği oteller ve yöresel lezzetler her yıl olduğu gibi bu yıl da ilgi odağı oldu. Geniş bir katılımla yoğun ilgi gören Fuar’a 106 ülkeden 2 bin 686 davetli tur operatörü başvuru yaparak fuar süresince çok sayıda randevu gerçekleştirildi.

Fuarın son gününde organizasyon şirketi tarafından katılımcı illere başarılarından ötürü plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA