Burhaniye'de Su Deposu Yapımına Başlandı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, doğal kaynak suyu olan Düdüklü suyu için Burhaniye Belediyesince 500 tonluk depo yapımına başlandı.

Belediye Başkanı Necdet Uysal, Düdüklü doğal kaynak suyunun 1953 yılında yapılan bir sistemle evlere ulaştırıldığını belirterek, bu hattın geçen aylarda yenilendiğini anımsattı.

Uysal, 500 tonluk su deposu yapımına da başladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bir hayli eskimiş hattan dolayı su kesintileri, arızalar fazla olmaya başlamıştı. Bu sebeple 24 kilometre olan ishale hattımızı yeniledik. Borularımızın çaplarını büyüterek suyun, Karadere Dere Güzle Yaylası'ndan daha sağlıklı gelmesini sağladık. Yaklaşık 64 yıldır çalışan bir sistemin yenilenmesiyle suyun çok daha sağlıklı bir şekilde halkımıza verileceğini düşünüyoruz. Hattın yapılmasında bize yardımlarından ve desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyemize ve BASKİ Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyorum."

Temeli atılan su deposu sayesinde oluşabilecek arızalarda suyun kesintisiz şekilde ilçeye verilebilmesini amaçladıklarını anlatan Uysal, "Bizim amacımız daha çok vatandaşımızın doğal kaynak suyumuzdan faydalanabilmesidir. Bu amaçla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah en geç mayıs gibi yeni şebekeden ve depomuzdan suyumuzu vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA