ABD'li Heyet Beytüllahim'de Protesto Edildi

Filistin'in işgal altındaki Beytüllahim kentini ziyaret eden ABD'li heyet protesto edildi.

Fetih Hareketi Devrim Konseyi üyesi Muhammed el-Liham, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beytüllahim Sanayi ve Ticaret Odası'nı ziyaret etmek isteyen ABD Dışişleri Bakanlığı heyetinin, bir grup Filistinli aktivist tarafından kovulduğunu belirtti.

Filistin bayraklarını taşıyarak ABD'nin politikaları aleyhinde sloganlar atan aktivistlerin, ABD'li heyeti taşıyan konvoyu engellediğini aktaran Liham, "Aktivistler, heyeti Beytüllahim ve Filistin devletinde istemediklerini ileterek girişlerine izin vermedi." dedi.

Liham, Filistinlilerin söz konusu eylemi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma yönündeki kararını protesto amacıyla gerçekleştirdiğini ifade etti.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık 2017'de yaptığı açıklamada, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak kabul ettiğini ve Tel Aviv'deki büyükelçiliğin Kudüs'e taşınması için Dışişleri Bakanlığına talimat verdiğini belirtmişti.

BM Güvenlik Konseyinde (BMGK) 18 Aralık 2017'de ABD'nin Kudüs kararını geçersiz kılma yaklaşımıyla Mısır'ın gündeme getirdiği tasarı, ABD'nin vetosuna karşın diğer 14 üyenin de desteğini almış ve ABD, Kudüs konusunda BM'de yalnız kalmıştı.

BM Genel Kurulunda Türkiye'nin girişimleriyle hazırlanan ve Trump'ın Kudüs kararını eleştiren Kudüs'ün statüsüne ilişkin, "İsrail'in İşgal Altındaki Doğu Kudüs ve Filistin Topraklarındaki Faaliyetleri" başlıklı karar tasarısı da ABD'nin tehditlerine rağmen 21 Aralık 2017'de 9'a karşı 128 oyla kabul edilmişti. Oylamada 35 ülke ise çekimser kalmıştı.

Kaynak: AA