Yozgat'ta Taşeron İşçiler Hizmet Dökümü İçin SGK'ya Akın Ettiler

Yozgat’ta kadro hayali kuran işçiler sabah saatlerinden itibaren sigorta hizmet dökümü için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü’ne akın etti.

Yozgat'ta Taşeron İşçiler Hizmet Dökümü İçin SGK'ya Akın Ettiler
Taşeron işçilere tanınan kadro imkanı için başlatılan sürenin ardından hizmet döküm belgelerini almak isteyen birçok kişi, sabah saatlerinden itibaren SGK İl Müdürlüğü’nde gelerek sıraya girdi. Hizmet döküm belgelerini teslim alan işçiler bağlı oldukları kurum ve kuruluşlara giderek gerekli kayıtlarını yaptıracaklarını söyledi.

İstenen belgeler içinde yer alan sigorta başlangıç tarihi, emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmadıklarına dair belge almak isteyen işçiler, SGK’ya akın edince, kurumda yoğunluk yaşandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan hizmet dökümü aldıklarını söyleyen İbrahim Karadavut, “Şu anda biz Şehir Hastanesi’nde çalışıyoruz. Ancak bir belirsizlik var, Devlet Hastanesi’nden geçen arkadaşlara kadro verecekler. Şu an aynı işi, görevi yapıyoruz ama biz faydalanamayacak gibi duruyoruz. Şu an bizim için kesin bir şey yok bizi muallâkta bırakıyorlar. Siz de başvurunuzu yapın ama sonucu ne olur belli olmaz diyorlar” dedi.

Yozgat Belediyesi’nde çalıştığını belirten Yaşar Oral isimli işçi ise, “Kadroyu verirlerse alacağız, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kadroya geçecekleri için mutlu olduklarını söyleyen Mustafa Muş isimli işçi de, “Kadroya geçeceğimiz için memnunuz. Sorunlarımız bir nebze olsun halloldu. Mutluyuz, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

Konu ile ilgili SGK Yozgat İl Müdürlüğünce yapılan açıklamada ise istenilen belgelerin e-devlet üzerinden internetten de alınabileceği bildirildi.

Kaynak: İHA