Yakutiye Gençlik Merkezi'nden Köy Okullarında Çocuklarla 'Değerler Eğitimi Ve Kitap Söyleşileri'

Yakutiye Gençlik Merkezi Köy okullarında çocuklarla ‘Değerler Eğitimi ve Kitap Söyleşileri’ yaparak adeta bu alanda bir çığır açtı. Minik öğrenciler, değerler eğitimi ve kitap söyleşileri sonrası kendilerini kucaklayan gençlik liderleri ve gönüllü gençlerle selfie yaptı.

Yakutiye Gençlik Merkezi'nden Köy Okullarında Çocuklarla  'Değerler Eğitimi Ve Kitap Söyleşileri'
Kar-kış, yağmur- çamur demeden faaliyetlerini tam gaz devam ettiren ve insan odaklı önemli projelere imza atan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye Gençlik Merkezi, yine önemli bir farkındalığa imza attı.

Köy okullarında çocuklarla değerler eğitimi ve kitap söyleşileri yaparak adeta çığır açan Yakutiye Gençlik Merkezi yine alkış aldı.

Yakutiye Gençlik Merkezi gençlik liderleri ve gönüllü gençler, şehir merkezindeki dezavantajlı okullara uyguladığı ‘Değerler Eğitimi ve Kitap Söyleşileri” Projesini bu kez köy okullarına taşıdı.

İLK ZİYARET YONCALIK VE BAŞÇAKMAK’A

Geçtiğimiz hafta itibariyle bir günde iki köy okulunda etkinliklerini gerçekleştiren Yakutiye Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ve Gönüllü gençlerin İlk durağı Yoncalık ve Başçakmak köyleri oldu. Sabah Yoncalık köyünde çocuklarla buluşan gönüllüler öğleden sonra Başçakmak Ortaokulunda çocuklarla buluşarak doğruluk-dürüstlük-çalışkan olmak ve güvenilir olmak konularını hasbihal edip , kısa videolar ve karton çalışmalarıyla ilgili konuyu somutlaştırıp kalıcılığı artırmaya çalıştılar.

KİTAP OKUMANIN ÖNEMİNİ ANLATTILAR

Çocuklara toplamış oldukları ilköğretim okuma kitapları ve kitap ayıraçları hediye eden gönüllüler kitap okumanın önemini çocuklara anlatarak bir sonraki buluşmada ilgili kitabın söyleşisini yapmak üzere sözleştiler

ÇÖĞENDER VE ALVAR’A DA ULAŞTILAR

Cuma günü ise Yakutiye Gençlik Merkezi Gönüllü Liderleri öncülüğünde Genç Yeryüzü Dr. gönüllüleri ile sabah Çöğender , öğleden sonra ise Alvar köyü’nde aynı proje uygulanarak çocuk yüreklerde adeta taht kuruldu.Çocuklarla değerler eğitimi yapan gönüllüler kitap ve ayıraç hediyelerinin yanı sıra Sağlıklı Beslenme Eğitimi vererek çocuklara meyve dağıtmalarının yanı sıra günün sonunda geleneksel sokak oyunları oynanması ile proje ilk etabını tamamladı.

AYNI KÖYLERE İKİ KEZ DAHA GİDİLECEK

Proje yürütücüsü Gençlik Lideri Yaser Taşkesenlioğlu, merkez okullarda yapmış oldukları değerler eğitimini köy okullarında yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek , Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘MerkezimHerYerde’ projesi kapsamında kendilerinin de ‘Ziyaretten Öte Herşey’ sloganını eklediklerini söyledi.



Taşkesenlioğlu, çıktıkları bu yolda tüm enerjilerini değerler eğitimi alanında vermeye çalıştıklarını belirterek , “Farkımız aynı çocuklara en az iki kez daha gitmek olacak ve damla misali iz bırakmayı hedefliyoruz” dedi.

ASLAN PAYI GÖNÜLLÜLERİN

Projede aslan payının gönüllüler olduğunu belirten Taşkesenlioğlu, “Gönüllülük dert işi, dertli olmaksa her Müslümanın asli görevidir, böylesine yüreği büyük arkadaşlarla yol arkadaşı olmaktan dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

YILMAZ: GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Erzurum Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Zülküf Yılmaz, Yakutiye Gençlik Merkezinin dezavantajlı ortaokul projelerinde Türkiye’ye öncülük ettiğini belirterek, köy okulları ile değerler eğitimi projelerinin de çok nitelikli bir çalışma olduğunu söyledi.



Yılmaz, “Umuyoruz ki, bu projemiz de Türkiye’ye örnek olacak ve köy okullarına emek harcayan bütün kamu ve gönüllü kuruluşlarında hediyelerin yanı sıra çocuklara doğruyu iyiyi anlatıyoruz” dedi.

Başçakmak, Yoncalık, Alvar ve Çöğender Ortaokulu idarecilerine projeye katkıları ve gönüllülerimize olan ilgileri için teşekkür eden Yılmaz, projenin devamında farklı köylerde de uygulama yapacaklarının ifade etti.

Gençlik Liderleri ve Gönüllü gençlerin, kendileri için bir damla olmasından gurur duyan minik öğrencilerde bu anları fırsat bilerek, modaya uydular. Minik öğrenciler, gençlik liderleri ve gönüllü gençler ile bol bol selfie yaparak, bu anları ölümsüzleştirdiler.
Kaynak: İHA