Ve Hakan Atilla davasında karar açıklandı

ABD'deki Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın davasında karar verildi. Jüri üyeleri, Hakan Atilla'ya yöneltilen 6 suçtan 5'inde suçlu buldu. Atilla, kara para aklama suçlamasından suçsuz bulundu. Atilla'ya atfedilen suçlar arasında ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmek, ABD'yi aldatma suçuna iştirak etmek, ABD bankalarını dolandırmak, ABD bankalarını dolandırmaya iştirak etmek, kara para aklamak ve kara para aklama suçuna iştirak etmek bulunuyordu.

Ve Hakan Atilla davasında karar açıklandı
Ve Hakan Atilla davasında karar açıklandı
ABD'deki Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın davasında karar verildi.

6 SUÇUN 5'İNDE SUÇLU BULUNDU

Jüri üyeleri, Hakan Atilla'ya yöneltilen 6 suçtan 5'inde suçlu buldu. Atilla, kara para aklama suçlamasından suçsuz bulundu.

HANGİ SUÇLARDAN YARGILANIYORDU


Atilla'ya atfedilen suçlar arasında ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmek, ABD'yi aldatma suçuna iştirak etmek, ABD bankalarını dolandırmak, ABD bankalarını dolandırmaya iştirak etmek, kara para aklamak ve kara para aklama suçuna iştirak etmek bulunuyordu.

BUNDAN SONRA NE OLACAK


Jürinin, Hakan Atilla'yı suçlu bulmasının ardından gözler mahkeme hakimine çevrildi. 6 ithamın 5'inden suçlu bulunmasından dolayı Atilla'nın tutukluluk haline devam edilecek.

Yargıç Richard Berman, önce elindeki kitapçığa göre indirim uygulayıp uygulamayacağına karar verecek. Berman, 11 Nisan'da duruşma yaparak Atilla'nın alacağı cezayı belirleyecek.

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI


New York Güney Bölge Savcı Vekili Joon Kim'in adıyla yapılan açıklmada; 'Jüri Halkbank'ın üst düzey yetkilisi Hakan Atilla'yı oy birliği ile mahkum etti. Reza Zarrab'ın da suçunu itiraf etmesiyle birlikte, bu iki adam ciddi federal suçlardan hüküm giymekle karşı karşıyalar' denildi.

Ve Hakan Atilla davasında karar açıklandı

'HEM ABD İLE HEM DE YAPTIRIM UYGULANAN ÜLKELER İLE ÇALIŞAMAZSINIZ'

Yapılan açıklamada şu ifadelere de yer verildi;

'Yabancı banka ve bankerlerin bir seçeneği var; ya İran'a ve diğer yaptırım uygulanan ülkelere yardım edersiniz, ya da ABD doları ile işlem yapan uluslararası bankacılık sisteminin bir parçası olursunuz. Ancak her ikisini birden yapamazsınız. Eğer Atilla'nın yaptığı gibi, sürekli ABD Hazine yetkililerine yalan söyler ve sahte belgeler hazırlarsanız -ki bunlar ABD'in İran'a yönelik yaptırım sisteminden milyarlarca dolarlık İran petrol parası kaçırmanın gizli sisteminin bir parçasıydı- sonuçlarına katlanırsınız. Atilla'nın yaptığı seçimin sonucu, bir Amerikan mahkemesinde mahkum olmak oldu.'

Ve Hakan Atilla davasında karar açıklandı

ATİLLA'NIN AVUKATI: ZARRAB'A İNANDILAR

Bu davanın Atilla ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını ve Rıza Sarraf'ın şovu olduğunu vurgulayan Rocco, 'Atilla garip bir oyunun kurbanı oldu.' ifadesini kullandı.

Savunma avukatlarından Cathy Fleming ise Atilla'nın gerçek bir beyefendi olduğunu belirterek, 'Jürinin Sarraf'a inanması ve resmi görememesi hayal kırıklığı yarattı.' değerlendirmesinde bulundu.

CEZA DURUŞMASI 11 NİSAN'DA


12 jüri üyesi tarafından her bir suçlamayla ilgili ayrı ayrı oy birliğiyle alınan kararın ardından Yargıç Richard Berman'ın 11 Nisan'da duruşma yaparak Atilla'nın alacağı cezaya karar vereceği bildirildi.

Davanın esastan görülmesi süreci 28 Kasım'da başlamıştı. Tanıkların dinlenmesinin ardındansa 12 kişiden oluşan jüri sanığın suçlu olup olmadığına karar verme için görüşmelere başlamıştı.