Vali Su Açıklaması 'Ecdadımızın Gösterdiği Aynı Dik Duruşu Sergilemeye Devam Edeceğiz'

İçel Valisi Ali İhsan Su, 3 Ocak İçel’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen kutlamalar kapsamında Muharip Gaziler Derneği İçel Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından Su, şehit yakınları ve gazilerle yemekte bir araya geldi.

Vali Su Açıklaması 'Ecdadımızın Gösterdiği Aynı Dik Duruşu Sergilemeye Devam Edeceğiz'
Etkinliklerde Vali Su’ya eşi Zeliha Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne eşlik etti. Ziyarette konuşan Vali Su, vatan toprakları için canlarını feda ederek şehit ve gazi olan vatandaşları minnetle ve şükranla andıklarını kaydederek, 3 Ocak’ta Kuvayı Milliye ile birlikte İçel halkının da mücadeleye katılarak düşmanları Türkiye’den attığını söyledi.

İçellilere bu kahramanlıklarından dolayı bir kez daha teşekkür eden Su, geçmişte olduğu gibi bugün ve yarında vatan ve millete sahip çıkmaya devam edeceklerini ve milletçe kenetlenildiği sürece hiçbir gücün bu birliği bozamayacağını ifade etti.

Su, Türkiye’yi daha da yukarılara taşımak için milletin bir ve beraber olarak elinden gelen tüm gayreti göstereceğine olan inancının tam olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Su, bir süre gazilerle sohbet ederek, onların sorunlarını dinledi. Ziyaretin ardından Su, şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen öğle yemeğine katıldı.

İçel Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen yemekte konuşan Su, İçel’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünde şehit aileleri ve gazilerle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Su, "Ecdadımız bu vatanı bizlere, canlarını ortaya koyarak emanet ettiler. Bizler de bu emanete sahip çıkıyoruz, çıkmaya da devam edeceğiz. Tarih boyunca bu uğurda nice şehitler, gaziler verdik. Bundan sonra da aynı kararlılıkla vatanımızı ve milletimizi bölmeye, parçalamaya niyetlenenlere karşı aynı dik duruşumuzu göstermeye devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, tek tek masaları gezerek şehit yakınları ve gazilerle sohbet etti.
Kaynak: İHA