Taşeron İşçilerinin Başvuruları Alınmaya Başlandı

Muş Belediyesinde çalışan 357 taşeron işçisinin kadroya geçişi için başvurular alınmaya başlandı. İstenilen evrakları tamamlayarak getiren işçilerin 2 Nisan tarihine kadar geçişleri sağlanacak.

Taşeron İşçilerinin Başvuruları Alınmaya Başlandı
696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen haklardan faydalanan taşeron işçiler, müracaatlarını yapmaya başladı.

Resmi sürecin başlatıldığı Muş Belediyesinde 357 işçinin geçişi yapılacak. SGK kaydı, adli sicil raporu, sabıka kaydı, fotoğraf ve diploma örneği ile başvuruları kabul edilen işçiler, daha sonra yazılı ve sözlü sınava tabii tutulacak. Sınavda başarılı olanlar ise, güvenlik soruşturmasının ardından kadrolu olarak çalışmaya devam edecek.

İşçilerin müracaatlarını yaptığı birime gelerek sevinçlerine ortak olan Belediye Başkanı Feyat Asya, “Hükümetimizin taahhütleri arasından yer alan taşeron hizmetlerinde çalışan geçici işçilerimizin kadroya alımı ile ilgili 696 sayılı KHK ile 375 sayılı kanun ile 23. Madde eklenmiş ve bu anlamda taşeron elemanı olarak bilinen arkadaşlarımızın kadroya geçişi ile ilgili süreç dün itibariyle başlamıştır. Bizler de arkadaşlarımızın müracaatlarını alıyoruz. Eksik evraklarını tamamlamak üzere arkadaşlarımız hummalı bir şekilde çalışıyorlar. Belediyemiz bünyesinde 357 taşeron işçisi çalışmaktaydı. Bu arkadaşların kadroya alınması için başvurularını almaktayız. Çalışma arkadaşlarımızın arasında bizde ciddi bir memnuniyet uyandırmıştır. Taşeronlar belediyemiz bünyesinde daha sağlam çalışma ortamı bulacaklardır. 657 şartlarını taşıyan bütün arkadaşlarımız inşallah bu işe laik görülecektir. Kadro alımlarında tahsil ve yaş sınırı getirildi.

Bu anlamda da titizlikle incelemelerimizi yapıyoruz. Zaten emeklisi dolan arkadaşlarımızı emekliye sevk etmek suretiyle diğer arkadaşlarımızı da bu anlamdaki ilgili kanun çerçevesinde kadrolu bir şekilde çalışmalarına başlayacaktır. Biz bu anlamda Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlar Kurulumuza işçi arkadaşlarımızın adına şükran ve minnetlerimizi arz ediyoruz. İşçi kardeşlerimize verilen hakların hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA