Somali'de Yetimhaneye Tadilat Ve Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Somali’nin başkenti Mogadişu’da bulunan Kadare Sokak Çocukları Yetimhanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne tadilat ve donanım desteğinde bulundu.

Somali'de Yetimhaneye Tadilat Ve Donanım Desteği
Somali’nin başkenti Mogadişu’nun doğusunda Hayyu Abdulaziz bölgesinde bulunan Kadare Sokak Çocukları Yetimhanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin tadilat ve donanımı TİKA tarafından tamamlanarak hizmete açıldı. Açılışa Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar, TİKA Mogadişu Koordinatör Yardımcısı Ali Kurt, Abdülaziz Valisi Şahmarke Mohamed Ladan, Mogadişu Somali-Türkiye Recep Tayip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ali Akıncı, Türkiye Maarif Vakfı Direktörü Abdülkadir Çoban, Türk Kızılayı Delegasyon Başkanı Fatih Güleç, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ali Karakoç, Kadare Sokak Çocukları Yetimhanesi ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Büyükelçi Bekar yaptığı konuşmada, Türkiye Büyükelçiliğinin Somalilerin ikinci kapısı olduğunu, bugün burada Türkiye’nin çeşitli kurumlarının temsilcilerinin de bulunduğunu ifade ederek, “Siz kardeşlerimiz için elimizden geleni yapacağız” dedi.

TİKA Mogadişu Program Koordinatör Yardımcısı Ali Kurt ise, Türkiye’nin TİKA aracılığı ile kardeş ülke Somali’de yaptığı projelerden bahsederek, TİKA’nın Somali’deki çalışmalarına ilk günkü azim ve kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.

TİKA’nın tadilat ve donanım desteğinde bulunduğu Kadare Sokak Çocukları Yetimhanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 120 erkek öğrenci yatılı eğitim görüyor.
Kaynak: İHA