Sendikacıların Ankara Yürüyüşlerinin 27. Yılı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, madencilerin 1990'da başladıkları grevin ardından Ankara'ya yaptıkları yürüyüşün 27. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sendika Başkanı Demirci, mesajında, 4-8 Ocak 1991 tarihinin emek ve işçi sınıfının Türkiye'de ki demokrasi mücadelesinin en önemli simge tarihlerinden biri olduğunu belirtti.

Yürüyüşün işçi sınıfının sesinin tüm dünyada yankılandığı demokratik bir eylem olduğunu ifade eden Demirci, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 150 bin emekçi Ankara'ya yürüdük ve sesimizi sadece ülkemize değil dünyaya duyurduk. 4-8 Ocak 1991 Ankara Yürüyüşümüz ile Madenci Feneri, Türkiye'yi aydınlattı. Genel Başkanımız, Önderimiz Şemsi Denizer, yönetim kurulu üyeleri ve şube yöneticileri öncülüğünde kar-kış demeden yollara çıkan 150 bine yakın insan, 5 gün boyunca yollarda, dağda-bayırda büyük bir kararlılık ve disiplin ile sloganlarını haykırdı.

Maden işçisi ve Zonguldak bölge halkı Mengen'de kurulan barikat önünde tüm dünyaya sesini duyurdu. Madenciler, haklı ve meşru bir mücadele içinde olmaktan aldıkları güç ile ülkemiz emek ve demokrasi mücadelesine altın bir sayfa ekledi.

Birlik, dayanışma ve omuz omuza hareket edebilme yeteneğiyle başarıya nasıl ulaşılacağını gösteren maden işçilerimizi, Zonguldak ve bölge halkını, tüm demokrasi güçlerini saygıyla selamlıyorum."

Kaynak: AA