Muş'ta Uyuşturucu Operasyonu

Muş'ta uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda 1 kişi tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucuyla mücadele kapsamında sokak satıcılarına yönelik çalışma yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kapsamda 'uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak' suçundan 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranması bulunan bir kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İl merkezinde yapılan yol uygulamalarında bir kişinin üzerinden 1 gram metamfetamin maddesi ele geçirilmiştir. Kişi hakkında 'kullanmak amacıyla uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, bulundurmak, kabul etmek' suçundan işlem yapılmıştır. Geçen yıl 12 Aralık'ta Malazgirt Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bir kişinin üzerinde 3 gram Afyon Sakızı ele geçirilmiştir. Kişi hakkında işlem yapılmıştır. Geçen yıl 18 Aralık'ta durdurulan bir araçta bulunan iki kişiden birinin üzerinde 7 gram metamfetamin maddesi, 1 gram Afyon Sakızı maddesi ile uyuşturucu madde içmede kullanılan bir cam pipo ele geçirilmiştir. Kişiler hakkında 'kullanmak amacıyla uyuşturucu veya uyarıcı madde bulundurmak' suçundan işlem yapılmıştır."

Açıklamada, "Geçen yıl 21 Aralık'ta yapılan kontrollerde bir kişinin üzerinde 6 gram esrar maddesi ele geçirilmiştir. Kişi hakkında "kullanmak amacıyla uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, bulundurmak, kabul etmek' suçundan işlem yapılmıştır.İki kişinin ise yapılan üst aramasında 7 gram metamfetamin ve 2 gram eroin maddeleri ele geçirilmiştir. 30 Aralık'ta bir araçta bulunan 3 kişinin üzerinde yapılan üst aramasında bir kişinin üzerinden 13 gram, diğer kişiden 4 gram ve üçüncü kişiden de 5 gram olmak üzere 22 gram metamfetamin maddesi bulunmuştur." denildi.

Kaynak: AA