Muş Belediyesi Yılın İlk Meclis Toplantısını Yaptı

Muş Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında gerçekleştirildi.

Muş Belediyesi Yılın İlk Meclis Toplantısını Yaptı
Muş Belediyesi ek hizmet binasında bulunan meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Feyat Asya, 2017 yılında yapılan hizmetlerle ilgili genel bilgi verdi. Hizmetlerle dolu bir süreç geçirmek umuduyla yeni bir yıla girmenin sevincini yaşadıklarını kaydeden Başkan Asya, "Geçmiş yılın muhasebesini, yeni yılın planlamasını yapmak üzere gerçekleştirdiğimiz ilk toplantının özelde ilimize ve bölgemize genelde ülkemize hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan dilerim. Yerel yönetimlerin ve bizlerin en fazla mutlu olduğu konu hizmet yapmak ve hizmet üretmektir. Vekaletini aldığımız milletimize daha refah ve daha yaşanılabilir bir ortam oluşturmak en büyük gayemizdir. Allah’a şükrüler olsun ki 2017 yılı çok meşakkatli bir yıl olmasına rağmen gözle görülür, vicdanen kabul edilir hizmetlerin ortaya çıktığının sevincini yaşadık" dedi.

Emeklerinden dolayı meclis üyeleri ve tüm personellere teşekkür eden Başkan Asya, "İlimizin faydasına olan konular bu meclise geldiğinde dünya görüşümüzün esiri olmadan ortak paydada buluştuk. Bu memlekete hizmet üretme noktasında oy birliği ile birbirimize destek olduk. Bir kez daha sizlerle çalışmaktan onur duyduğumu belirtmek isterim. Allah birlik ve beraberliğimizi hep daim etsin" ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Asya, "2017 yılında ilimizin kanayan yarası durumunda olan altyapı sorununu ortadan kaldırmak üzere çalışmalarımızı başlattık. Projemizin bir yıl gecikmeli başlaması plan ve programlarımızı sekteye uğratsa da hedefimizden vazgeçmedik. Allah’a şükürler olsun ki bu projemizi başlattık. Vatandaşların en fazla muzdarip olduğu konuyu çözüme kavuşturuyoruz. 2017 yılında en işlek güzergahların kazı ve döşemelerini tamamladık. Bu yıl çalışma sezonu ile birlikte projeye kaldığımız yerden daha programlı ve düzenli bir şekilde tamamlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Kazı ve döşeme çalışmalarının tamamlandığı yerlerin asfaltlandığını belirten Başkan Asya, "Altyapı projemizi uyguladığımız bazı bölgelerin geçici bazılarının da kalıcı asfaltlarını yaptık. Kış mevsiminde vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu konuya çok önem gösterdik. Bu yıl geçici olarak asfaltladığımız ve döşemeleri tamamlanan cadde ve sokakları bir bütün olarak yenileyerek halkımızın hizmetine sunacağız. Bununla beraber 2017 yılında içme suyu projemiz ile ilgili önemli adımlar atıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile bu şehrin uzun yıllar içme suyu sorunu yaşamayacağı şekilde program yaptık. İçme suyu projesi hazırlandı. Bu yıl Mercimekkale mevkiinde kurulacak artıma tesisinin ve döşeme çalışmalarının başlatılmasını hedefliyoruz. 2019 yılında bu bölgeden şehrimize cazibeli içme suyu kazandırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

"Hizmetlerle dolu geçirdiğimiz 2017 yılında önemli yatırımlarımız hayata geçti" diyen Başkan Asya, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Vizyon projelerimizden biri olan Karni Deresi Rekreasyon Projesini tamamlayarak vatandaşlarımızın güzel vakit geçirebileceği bir alanı hizmete açtık. Muratpaşa ve Sunay mahallelerinde kurduğumuz bilgi evleri ile 7’den 70’e herkesin bilgiye ulaşmasını kolaylaştırdık. Yeni bilgi evlerinin ihalesini yaptık, bu yıl yapım çalışmalarını başlatacağız. Bununla beraber 2018 yılında yapacağımız projelerin planlamalarını yaptık. İstasyon Caddesi peyzaj projesini hazırlayarak ihalesini yaptık. İlkbaharda ilk kazmayı vurmak suretiyle projemizi başlatacağız. Bir bütün yenileyeceğimiz projemizi aynı sezon içerisinde tamamlayarak halkın hizmetine sunmayı hedefliyoruz."

2017 yılında vahşi depolama sistemine son verdiklerini kaydeden Başkan Asya, "Katı atıkların açık alanda toplandığı ilimizi bu sıkıntıdan kurtarmak için kapsamlı bir çalışma yaptık. Katı atık ve bertaraf tesisimizi kurana kadar mevcut atıkların Bitlis Katı Atık Tesisine nakledilmesi için planlama yaptık. Asfalt şantiyesinin yanında kurduğumuz katı atık nakil istasyonu ile büyük bir sorunu çözüme kavuşturduk. Yaklaşık 3 aydır ilimizde toplanan atıklar, Bitlis’e naklediliyor. Mevcut atık alanının da ıslah edilmesi için çalışmalarımızı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Muş Belediyesi olarak bütçenin yüzde 65’ni şehre yatırım yapabilecek duruma getirdiklerini kaydeden Başkan Asya, "Başlatmış olduğumuz değişim ve dönüşüm sürecinde ilimizin çehresini değiştirecek hizmetleri hayata geçirdik. Bunları yaparken bütçemizi göz önünde bulundurarak hareket ettik. Mali konuda yetersiz kaldığımız durumlarda yeni arayışlar içerisinde olduk. Öz kaynaklarımızı kontrol altına alarak arttırmanın hesaplarını yaptık. Bunların ardından belediyecilik alanındaki eksikliklerin hemen hemen tamamını giderdik. Sosyal belediyecilik alanında ihtiyaç duyulan hizmetleri yapmaya başladık ve bunları devam ettiriyoruz. İlk gün kendimizce belirlediğimiz hedeflerin ötesinde hizmetler yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her zaman dediğimiz gibi Rabbim hizmet yolunda bizi önce kendisine karşı sonra halkımıza karşı mahcup etmesin" şeklinde konuştu.

Başkan Asya’nın konuşmasının ardından vatandaşların talep ve önerilerine geçildi. Toplantı, meclise havale edilen konuların görüşülmesi ile devam etti.
Kaynak: İHA