Modern Hayvancılığa Yüzde 50 Hibe Destek

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, yeni ahır ve ağıl yapacak veya mevcut işletmesinde tadilat yapacak çiftçilere yüzde 50 hibe desteği verildiğini bildirdi.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz projeleri kapsamındaki illerde, modern hayvancılık yatırımlarının desteklenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı ile yürütülen desteklemeler için 2018 yılı uygulama tebliğinin yayınlandığını belirtti.

Bu çerçevede yeni ahır ve ağıl inşa etmek isteyen veya mevcut işletmesinde tadilat çalışmaları yapacak olan üreticilere yüzde 50 oranında destek verileceğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Modern hayvancılığa geçişin ilimiz ve ülkemiz adına büyük önem arz ediyor. Hayvancılığın modern bir altyapıya kavuşması ve yüksek verimli üretim yapabilmesi için en başta modern ahır ve ağıllara ihtiyaç vardır. Bu destek ile ilimizde modern işletme sayısının artışına ve hayvan varlığının artmasına büyük katkı sağlanabilir. Başvuru yapmak isteyen ya da konu hakkında bilgi almak isteyen tüm çiftçilerimizi il müdürlüğümüze davet ediyorum. Tebliğ gereği olarak, başvuru tarihinden en az bir yıl önce bakanlık hayvancılık bilgi sistemine kayıtlı olan ve 10 ile 49 baş arası büyükbaş hayvanı yada 100 ile 200 baş arası küçükbaş hayvanı olan işletme sahiplerinin başvuru yapabilecek. Başvurular 31 Ocak günü sona erecek."

Kaynak: AA