Kore Gazileri 'Ayla'yı İzledi

Gazipaşa Belediyesi, 2 Kore Gazisi’ni, Kore Savaşı’nda yaşanan gerçek ve dramatik bir hikayenin anlatıldığı "Ayla" filmine götürdü.

Kore Gazileri 'Ayla'yı İzledi
Gazipaşa’da yaşayan 3 Kore Gazisi’nden biri olan Ahmet Akman’ın sağlık sorunları nedeniyle katılamadığı etkinliğe, Kore Gazileri Veli Çelik ve Hasan Gürbüz yakınlarıyla birlikte katıldı.

Evlerinden alınan gaziler, Belediye otobüsüyle Alanya Damlataş sinemalarına götürüldü.

Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik ve Meclis Üyesi Mustafa Avcı, gazileri sinema salonunun kapısında karşıladı. Gazilere hediyeler takdim eden Çelik, filmi gazilerle birlikte izledi. Gaziler bir yandan filmi izlerken diğer yandan da anılarını Başkan Çelik’e anlattı. Gaziler filmi izlerken zaman zaman göz yaşlarını da tutamadı.

Sinema çıkışında anıları canlanan Kore Gazisi Hasan Gürbüz, "Kore dediğin asıl savaş bu. Batarya top başına dedi mi delikten çıkan karınca gibi çıkardık araziye" dedi.

Kore Gazisi Veli Çelik de Kore Harbi’nin çok çetin geçtiğini belirterek, "Harp demek bir ülkenin yanması demektir. Allah kimsenin başına vermesin. Düşmanımın bile başına. Çok güzel bir ülkede yaşıyoruz. Sizler buranın kıymetini bilmezsiniz. Allah savaşı düşmanıma bile vermesin" diye konuştu.

Gazipaşa Belediye Başkanı Çelik ise Kore Gazilerine kendilerine bu imkanı verdikleri için teşekkür ederek, "Kore Gazilerimizle beraber ’Ayla’ filmini seyretmeye geldik. Bir taraftan filmi seyrederken bir taraftan kendilerinin anılarını anlatması bizi duygulandırdı. Onlarla güzel bir akşam geçirdik. Ecdadımızın ne kadar güçlü olduğunu gördük. İnşallah bu ülkeyi hiçbir şekilde kimse bizi yıkamayacak bizim birlik ve bütünlüğümüz devamlı olacak" dedi.

Kaynak: İHA