Koray Varol Başarının Sırlarını Anlattı

Yaklaşık 2 bin öğrenciye ücretsiz eğitim desteği sağlayan Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM), Okul Başarısı Geliştirme Uzmanı ve Eğitimci Koray Varol’u konuk etti. “Koral Varol’la Başarı Yolunda” başlıklı seminere, öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra veliler de büyük ilgi gösterdi.

Koray Varol Başarının Sırlarını Anlattı
Seminerde, öğrencileri ve eğitimcileri başarıya götürecek sistemleri ve öğrenim metotlarını aktaran Koray Varol; özellikle sınav kaygısı yaşayan, ders çalışmakta ve odaklanmakta zorlanan öğrencilere bu sorunları aşmanın yollarını anlattı. Başarı yolunda en önemli üç unsurun özgüven, motivasyon ve odaklanma olduğunu vurgulayan Varol, öğrencilere “İstediğinize, kendinize güvendiğiniz takdirde, çok çalışarak ulaşabilirsiniz” mesajını verdi.

Öğrencilere ve ailelerine tavsiyelerde DE bulunan Koray Varol, “Hayata geçecek olan sistemde okul notları büyük ihtimalle çok önemli hale gelecek. Bu nedenle istediğin bir liseye gidebilmenin TEOG olmasa bile düzenli çalışmaya bağlı olduğunu unutmamalısın. Bir gün mutlaka tüm bildiklerini ifade etmen gerekecek bir değerlendirmeye gireceğini bilmelisin. Motivasyonunu düşürmeden kendine bir sistem oluşturup çalışmaya devam etmelisin. Bunu yaptığın takdirde açıklanacak yeni sistem ne olursa olsun, o gün geldiğinde hazır olduğunu göreceksin. Ebeveynler olarak sizler de güncel değişimleri yakından takip edin. Hem onun gelişimine katkı sağlayacak hem de keyif alacağı spor ve sanat gibi uğraşlar için fırsatlar oluşturun” dedi.

Semineri büyük ilgiyle dinleyen öğrenci ve veliler de hem Varol’a hem de organizasyonu düzenleyen KARGEM’e, Karşıyaka Belediyesi’ne ve Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA