Kaş'ın Kınık'a Toptancı Hali

Antalya Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en büyük toptancı halinden bir tanesini Kaş Kınık’a yapıyor.

Kaş'ın Kınık'a Toptancı Hali
Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarım sektörüne destek olmaya ve toptancı hal yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaş ilçesinde yeni bir toptancı hal müjdesi verdi. Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli rol oynayan Antalya’da Finike ve Alanya’dan sonra Kaş’ta da yeni bir toptancı hali yapılacak. Komisyoncu dükkanları, tüccar ardiyeleri, soğuk hava deposu, idari binası, sosyal tesisleri, banka, restoran, kafeteryaları, 1200 kişilik camisiyle Kınık Toptancı Hali Türkiye’nin en büyün toptancı halinden birisi olacak.

Eskiden 30 senede bitmezdi

Başkan Türel, temeli 2018 yazında atılacak Kınık Toptancı Hali ile ilgili şunları söyledi: “Kınık’ta 700 dönüm alan üzerine devasa bir hal kompleksi inşa edeceğiz ve bölgedeki halleri tek çatı altında toplayacağız. Türkiye’nin en büyük hallerinden birisi olacak. Ama böyle bir araziyi takdir edersiniz ki bulmak kolay olmuyor. Burada bir arazinin mera olduğunu öğrendiğimizde bu hali yapacağımız alanın bunun bir dönüşüm görmesi gerekiyordu ve hemen dönüştürdük. Dönüştürdükten sonra bunun Hazineye tescili gerekiyordu, hazine tescilini yaptırdık. O da bitmiyor hazineden de tahsisini Büyükşehir Belediyesine aldık. Bunlar böyle anlatırken bile zaman alıyor. Eskiden 20 sene 30 senede bitmezdi ama biz bunları 2-3 sene de tamamlayabilir hale geldik. Bu hizmetleri sizlerin duaları destekleri büyüklerimizin bizlere olan desteği ile gayretler ile tamamlayabiliyoruz.”

Davulla zurnayla temel atacağız

Başkan Menderes Türel, “Proje için alan tahsisini almakla da bitmiyor. Planımızı yaptık. Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nda Çevre Şehircilik Bakanlığı’nda planımızı onaylattık. Proje çalışmalarımızın eli kulağında. Taslak proje aşağı yukarı bitti şimdi detay projeleri tamamlıyoruz. İhale sürecinin ardından inşaata başlayabilir durumda olacağız. Artık yaz aylarında Kaş Kınık toptancı halimizin temelini atacağız. En çok 2 sene içerisinde de bu projeyi tamamlamayı düşünüyoruz.”

Avrupa’nın en güzel hallerinden olacak

Kınık Toptancı Hal Projesi’nin Avrupa’nın en güzel halinden birisi olacağına işaret eden Türel, “Projenin ilk etabında genişleme alanı hariç 120 adet 190 metrekarelik komisyoncu dükkanı, 64 adet 350 metrekarelik, 40 adet 650 metrekarelik, 8 adet 1000 metrekarelik, 8 adet de 1800 metrekarelik tüccar ardiyesi bulunacak. Tabi her türlü sosyal ihtiyaçları da göreceğiz. 1200 kişilik camisi ile 4 bin 500 metrekarelik idari binasıyla sosyal tesisleri ile ama en önemlisi 15 bin metreküp soğuk hava deposuyla halimiz pırlanta gibi olacak. Tesisin içinde ayrıca 70 metrekare ile 110 metre kare arasında değişen banka restoran kafeterya gibi bazı ticari dükkanlar da olacak. Birinci etabın 110 bin dönüm kapalı alanı olacak.”
Kaynak: İHA