Kaş'a Toptancı Hali

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kınık Toptancı Halinin temelinin yaz aylarında atılacağını belirterek, "Avrupa'nın en güzel hallerinden biri olacak." ifadesini kullandı.

Türel, yaptığı yazılı açıklamada, Kınık'a 700 dönüm alan üzerine büyük bir hal kompleksi inşa edileceğini ve bölgedeki hallerin tek çatı altında toplanacağını bildirdi.

Kınık'a, Türkiye'nin en büyük hallerinden birinin yapılacağını vurgulayan Türel, şunları kaydetti:

"Planımızı yaptık. Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunda Çevre Şehircilik Bakanlığında planımızı onaylattık. Proje çalışmalarımızın eli kulağında. Taslak proje aşağı yukarı bitti, şimdi detay projeleri tamamlıyoruz. İhale sürecinin ardından inşaata başlayabilir durumda olacağız. Artık yaz aylarında Kaş Kınık Toptancı halimizin temelini atacağız. En çok 2 sene içerisinde de bu projeyi tamamlamayı düşünüyoruz. Avrupa'nın en güzel hallerinden biri olacak."

Projenin ilk etabında genişleme alanı hariç 120 adet 190 metrekarelik komisyoncu dükkanı, 64 adet 350 metrekarelik, 40 adet 650 metrekarelik, 8 adet bin metrekarelik, 8 adet de bin 800 metrekarelik tüccar ardiyesi bulunacağını bildiren Türel, ayrıca bin 200 kişilik cami, 4 bin 500 metrekarelik idari bina, sosyal tesis, 15 bin metreküp soğuk hava deposu yapılacağını belirtti.

Kaynak: AA